Facebook VollebalTv Twitter

Talentontwikkeling

Beachvolleybal Team Nederland

De programma’s van Jeugd Oranje en Talentteams zijn onderdeel van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) en het NTC beachvolleybal Den Haag. De technische staf van de jeugdopleiding bestaat uit Victor Anfiloff, Margo Wiltens en Rodin Merx. Bert Korteling is Manager Topsport/NTC voor beleid en topsport faciliteiten, eindverantwoordelijk voor de BTN opleiding is Technisch Directeur Bram Ronnes. Naast de technische staf beschikt BTN over een krachttrainer, medische staf, masseur, dietist en coach mentale training.

Talentherkenning

De talentherkenning verloopt via diverse trajecten; RTC’s volleybal en beachvolleybal scholen en –clubs, NOJK, samenwerking met Jeugd en Jong Oranje volleybal, specifieke (NOC) projecten en via aanmelding door trainers, ouders en talenten zelf. De herkenning is een open systeem, niet gekoppeld aan vaste momenten per jaar, maar is een doorlopend proces. Aanmelding van talenten kan via deze link. Bij selectiemomenten waarbij een talentvolle speler voor de eerste keer wordt beoordeeld, is een kijkwijzer van toepassing. Deze kijkwijzer wordt herontwikkeld en in de maand december gepubliceerd.

In twee fases naar de top

De basis van de jeugdopleiding ligt bij de (beach)volleybal clubs. Van daaruit zijn zeer getalenteerde spelers en speelsters vanaf de leeftijd van 13 a 14 jaar welkom bij BTN. De opleiding tot topspeler beslaat twee fases: Jeugd Oranje en Talentteam. Als stip op de horizon wordt bij de jeugdopleiding het model van de topspeler gebruikt. De programma’s van de twee fases in 2016 worden binnenkort gepubliceerd. Een nieuw Meerjaren Opleiding Plan (MOP) beachvolleybal is in ontwikkeling en zal in de volgende Olympische cyclus 2016-2020 kunnen worden toegepast.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Nationaal Topsport Centrum...

De Nevobo/Beachvolleybal Team Nederland (BTN) heeft samen met de stad Den Haag in 2009 de NOC*NSF-voorwaarden ingevuld om de status van Nationaal Topsport Centrum...

Jeugdopleiding

Beachvolleybal Team Nederland De programma’s van Jeugd Oranje en Talentteams zijn onderdeel van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) en het NTC beachvolleybal Den...

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Privacy policyDisclaimerWebs.nl Inbound marketing
Logo Nevobo

32,667 volleyballiefhebbers hebben al een account op volleybal.nl.

Terug naar boven