Regerend landskampioen Abiant Lycurgus toont ook dit seizoen weer z’n kracht. Na de eerste drie speelrondes in de eredivisie is Lycurgus als enige ploeg nog zonder puntverlies. In Groningen won de ploeg met 3-0 van Inter Rijswijk. Draisma Dynamo won met 3-1 van Coníche Topvolleybal Zwolle en klom naar de tweede plek.

In Groningen werd er gisteren een mooi duel gespeeld. Lycurgus en Inter Rijswijk wonnen de eerste twee wedstrijden met 3-0 en stonden nu tegenover elkaar. Het betekende ook de terugkeer van beachvolleyballer Alexander Brouwer in Groningen. Bij Lycurgus debuteerde hij jaren geleden in de eredivisie, in 2009 koos hij definitief voor het beachvolleybal, nu streed hij tegen zijn oude club. Brouwer speelde goed, maar kon niet voorkomen dat Inter zijn eerste nederlaag leed. Lycurgus speelde dominant en won de eerste twee sets overtuigend. Vooral Wytze Kooistra en Mikelis Berzins waren erg productief.

In de derde set moest de landskampioen alles uit de kast halen om zonder setverlies te blijven. Inter Rijswijk gaf alles en maakte het de thuisploeg bijzonder lastig. Toch sloeg Lycurgus in de spannende slotfase toe en won met 27-25. Kooistra blikte terug op het duel dat voor de ruim 4000 toeschouwers erg spannend werd. ,,Het was een leuke pot. Onze veerkracht was goed. Ik hou van dat soort momenten. Mooi dat dat er nog steeds is, omdat we in Nederland niet zo vaak uitgedaagd worden. Als je dan op kan staan en wat kan doen, dan geeft dat gewoon een goed gevoel.”

Dynamo won gisteren van Coníche Topvolleybal Zwolle en rukt op naar de tweede plek. Toch leek de thuisploeg in eerste instantie verrast te worden door een fanatiek spelende Zwolle. De Zwollenaren, die nog niet wonnen dit seizoen, pakten mede dankzij de sterk spelende trainer/coach Thijs van Noorden de eerste set. Maar daarna nam Dynamo de regie in handen en dat was vooral omdat aanvaller Michiel van Dorsten een aanvalspercentage van 72 procent noteerde. Ook Dynamo blijft  ongeslagen na drie duels.

SV Land Taurus liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. De ploeg van trainer Erik Gras verloor in eigen huis van Seesing Personeel Orion. Bert Sturkenboom en Thijs Bouwman weren weer erg op dreef, maar dat bleek niet genoeg. Orion speelde meer als een team en wist na het verlies van de eerste set, de partij te keren. Op Papendal wisten de talenten van het Talentteam aan de hand van de sterk spelende as Abraham en Ivar de Waard met 3-2 van Advisie/SSS. 

Vallei Volleybal Prins won gisteren overtuigend en zonder problemen van ARBO Rotterdam Volleybal. De Rotterdammers zijn na drie duels hekkensluiter, ze verloren drie keer met 3-0. In een weer bijzonder sfeervol Swanla wist Nesselande/Voorelkaar.nl de wedstrijd compleet om te keren. Ze verloren de eerste twee sets tegen Coolen-Alterno, maar wonnen alsnog met 3-2. Routinier Richard Rademaker had daar een groot aandeel in. Deze week volgt op woensdag en donderdag de vierde speelronde.

Uitslagen eredivisie:

Abiant Lycurgus - Inter Rijswijk 3-0 (25-20, 25-21, 27-25)
Draisma Dynama -   Coníche Topvolleybal Zwolle 3-1 (23-25, 25-19, 25-14, 25-14)
SV Land Taurus - Seesing Personeel Orion 1-3 (25-18, 18-25, 23-25, 20-25)
Talent Team Papendal Arnhem - Advisie/SSS 3-2 (25-22, 15-25, 25-19, 21-25, 15-10)
Vallei Volleybal Prins - ARBO Rotterdam Volleybal 3-0 (25-15, 29-27, 25-17)
Nesselande/Voorelkaar.nl - Coolen-Alterno 3-2 (19-25, 21-25, 25-23, 25-20, 15-9)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn