Abiant Lycurgus is zondagmiddag door Noliko Maaseik uitgeschakeld in de derde en laatste voorronde van de Champions League. De Belgen wonnen in eigen huis met 3-0, net als afgelopen woensdag in Groningen. Abiant Lycurgus blijft wel actief in Europa, de equipe van coach Arjan Taaij speelt verder in de CEV Cup.

Abiant Lycurgus moest zondagmiddag in Maaseik met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen. Indien de Groningers deze golden set (tot de 15 punten) zouden winnen, dan zou de ploeg van coach Arjan Taaij zich plaatsen voor de poulefase van de Champions League.

Nadat Noliko Maaseik de eerste set won met 25-23, wist Abiant Lycurgus dat het geen set meer mocht verliezen. De Groningers leken de spanning in de wedstrijd te houden door de tweede set te winnen, maar slaagden hier uiteindelijk toch net niet in. Maaseik werkte knap vijf setpoints van Abiant Lycurgus weg, en won de tweede set met 31-29. 

De derde set, die dus niet meer van belang was, werd ook gewonnen door de Belgische thuisploeg (25-21). 

Abiant Lycurgus vervolgt begin januari haar Europese avontuur in de CEV Cup. De Groningers stromen in de 2e ronde van deze competitie in, en treffen de winnaar van het 1e ronde duel Levski Ball Sofia (Bulgarije) - Jedinstvo Bemax Beijelo Polje (Montenegro).

Noliko Maaseik – Abiant Lycurgus 3-0 (25-23, 31-29, 25-21)

Bron: CEV (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn