In de doordeweekse speelronde in de mannen eredivisie stond er vanavond een streekderby op het programma. ARBO Rotterdam Volleybal speelde in eigen huis tegen Nesselande/Voorelkaar.nl, de ploeg uit Zevenhuizen die vroeger ook in Rotterdam actief was. Het werd een spannende strijd vol vechtlust, die uiteindelijk gewonnen werd door ARBO Rotterdam. Ook koploper Lycurgus won vanavond en deed dat binnen een uurtje met 0-3 bij Alterno.

In Rotterdam werd er voor het eerst sinds jaren tijd weer een heuse 'streekderby' gespeeld. ARBO Rotterdam Volleybal stond vanavond tegenover Nesselande/Voorelkaar.nl uit Zevenhuizen. Het leverde de eerste zege van dit seizoen op voor de Rotterdammers, die vorig seizoen geen enkel duel winnend afsloten. Bij Rotterdam vielen Malachi Murch en Markus Tröthann op, zowel verdedigend als in de aanval stonden ze hun mannetje. Dankzij de 3-1 overwinning zijn de Rotterdammers geen hekkensluiter meer in de eredivisie, dat is na vier speelronden Advisie/SSS.

Abiant Lycurgus won vanavond op bezoek bij Alterno met 0-3 en deed dat met speels gemak en binnen 53 minuten. Lycurgus blijft dan ook koploper in de eredivisie met 12 punten uit vier wedstrijden. In Apeldoorn begon coach Arjan Taaij weer met een andere opstelling dan de voorgaande wedstrijden. Stijn van Schie, Bryan Fraser, Auke van de Kamp, Nick Olson, Sander Scheper, Matt West en Just Dronkers vormden de basisploeg bij de regerend landskampioen. Van de Kamp en Olson waren de uitblinkers aan Groningse zijde. Wytze Kooistra, Mikelis Berzins en Dennis Borst kregen rust en bleven de hele wedstrijd aan de kant.

Ook de mannen van Draisma Dynamo zijn nog ongeslagen in dit eredivisie seizoen. Gisteravond wist de ploeg van trainer Bas Hellinga op bezoek bij Inter Rijswijk de volle buit weer te pakken. Maar de ploeg uit Apeldoorn moest daarvoor diep gaan, vooral in de eerste set was Rijswijk gelijkwaardig. Maar de individuele klasse maakte toch het verschil en dat leverde een tevreden trainer op. ,,Rijswijk zette ons eerst aardig onder druk, ze speelden alles of niets. Daarin slaagden ze de eerste set heel behoorlijk, maar zoiets houdt je geen hele wedstrijd vol. Je zag ze gedurende de wedstrijd wegzakken terwijl wij steeds beter gingen spelen.”

Grote opluchting heerste er gisteravond in Zwolle. Daar wist Coníche Topvolleybal Zwolle de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Dat lukte het team van trainer Thijs van Noorden tegen het Talent Team. Fraser Smith gaat steeds sterker spelen en scoorde met zijn aanval gisteren 15 punten. Ook Reinold Schoonhoven speelde vol lef. Seesing Personeel Orion had woensdagavond in de eigen Topsporthal weinig moeite met Vallei Volleybal Prins, de wedstrijd eindigde heel snel in 3-0. Alleen in de derde set wisten de gasten in het tempo van de Doetinchemse ploeg mee te gaan.

Jelle van Jaarsveld is dit seizoen in topvorm. Bij SV Land Taurus toont de aanvaller elke wedstrijd zijn kracht en dat leverde gisteren weer een tegenstander flinke problemen op. De blokkering van SSS wist hem woensdag ook niet te stoppen, De wedstrijd tussen de twee ploegen werd een hele leuke voor het publiek, de teams streden hard voor elk punt. Taurus toonde aan meer kwaliteit in huis te hebben en ook als team sterk te zijn. Dat leverde ze de 1-3 overwinning op.

Uitslagen eredivisie mannen:

Coolen-Alterno - Abiant Lycurgus 0-3 (18-25, 15-25, 15-25)
Inter Rijswijk - Draisma Dynamo 0-3 (25-27, 21-25, 18-25)
Coníche Topvolleybal Zwolle - Talent Team Papendal Arnhem 3-1 (25-21, 17-25, 25-15, 25-17)
Seesing Personeel Orion - Vallei Volleybal Prins 3-0 (25-17, 25-14, 25-23)
Advisie/SSS - SV Land Taurus 1-3 (20-25, 27-25, 21-25, 18-25)
ARBO Rotterdam Volleybal - Nesselande/Voorelkaar.nl 3-1 (25-22, 28-26, 22-25, 26-24)