3 september 2015 - Woensdag 2 september keerden de mannen van het Nederlands volleybalteam ‘Back to School’. Maar liefst zeventien Lange Mannen bezochten een basisschool in Nederland om een presentatie en een clinic te geven. Honderden kinderen kwamen zo in aanraking met volleybal. De reacties van de kinderen, leraren, ouders én media waren zeer enthousiast.

Voor het Back to School project van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) keren alle Nederlandse internationals (volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal) terug naar hun basisschool of middelbare school om te vertellen over hun ervaringen in Oranje én om een clinic te geven.

De Nederlandse mannen, die zich momenteel voorbereiden op het EK in Bulgarije (9 t/m 18 oktober), waren woensdag aan de beurt. Een groot deel van de spelers bezocht hun oude basisschool. Andere internationals bezochten basisscholen in Apeldoorn en Utrecht. In die laatste stad speelt Oranje aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen België.

Veel spelers bleken talent te hebben voor het leraarschap. Alsof ze nooit anders gedaan hadden brachten ze de kinderen de beginselen van volleybal bij, en vertelden ze uitgebreid over het leven van een topsporter. Vooral Smashball sloeg erg aan bij de oudste basisschoolleerlingen.

Het Nederlands team van bondscoach Gido Vermeulen speelt aankomend weekenden twee oefenwedstrijden tegen België, op vrijdag in Heerenveen en op zaterdag in Utrecht. Klik hier voor informatie over kaarten!

Facebook X WhatsApp LinkedIn