4 juli 2015 - Het WK in Nederland is bij de vrouwen een groot Braziliaans feestje geworden. De Brazilaanse finale werd na een mooie strijd met 2-0 gewonnen door Barbara en Agatha. Ze versloegen hun landgenoten Lima en Fernanda met 21-18 en 22-20. Het feestje werd compleet gemaakt door Antonelli en Juliana, die in de troostfinale Duitsland versloegen en het brons veroverden.

Het uitverkochte stadion genoot van een prachtige Braziliaanse finale vol spectaculaire acties. In de eerste set ging het lang gelijk op tot 16-16. Maar Barbara en Agatha maakten op het belangrijke moment in de set het verschil. Ze hielden de overtuiging in hun spel en pakten daarmee de set met 21-18.

In de tweede set namen Barbara en Agatha snel een voorsprong van 4-7. Lima en Fernanda namen een time-out, maar ze wisten niet echt meer grip te krijgen op het tactisch slimme spel van hun landgenoten. De marge van drie punten bleef lang staan, al gaven Lima en Fernanda niet op en bleven ze hard vechten. Dat leverde nog een aantal spectaculaire punten op. Maar de winst ging met 22-20 naar Barbara en Agatha, die dat uitgebreid vierden met hun team van begeleiders.

De dolblije winnaars van het WK konden hun geluk niet op en bedankten uitgebreid het publiek. ,,Het was een geweldig toernooi dankzij het hele enthousiaste publiek. We hebben hier samen heel hard voor gewerkt, dit is een mooie beloning. Voor mij is het extra bijzonder, want mijn ouders zijn ook aanwezig in het stadion,” zei Barbara. Ook Agatha was extreem blij. ,,Ik kan het nog even niet geloven, ik ben er al zo lang hard voor aan het werken. Met Barbara en onze staf vormen we het beste team van de wereld. Geweldig mooi. Het publiek was ook geweldig in Nederland.” 

Het brons ging ook naar Brazilië, want in de kleine finale won het duo Antonelli/Juliana na een spannende strijd met 2-1 van het Duitse team Holtwick/Semmler. De eerste set werd nog gepakt door Duitsland, na een blok van Semmler was het 23-25. In de tweede set ging het ook lang gelijk op, maar na 16-16 liep Brazilië uit naar 20-17. Ze maakten het af met 21-18 en hielden het niveau vast in de beslissende derde set.

Holtwick en Semmler kwamen nog terug van 4-1 tot 5-5, maar daarna had het Braziliaans duo constant een marge van minimaal twee punten. Bij de stand van 9-6 had Holtwick een medische time-out nodig, ze werd aan haar rug behandeld. Na vijf minuten kon ze verder, maar de wedstrijd ging wel verloren met 15-9. Daarmee was het volledig Braziliaanse podium een feit. 

Bron: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn