Aan de Strandweg in Den Haag, onder de rook van het Beach Stadium, heeft Beachvolleybal Team Nederland haar ideale stek gevonden in strandclub WIJ. BTN voelt zich er thuis en dat gecombineerd met de ideale ligging heeft er voor gezorgd dat de partijen officieel partner van elkaar zijn geworden. Een unieke samenwerking tussen een topsportorganisatie en een strandclub.

WIJ staat op en steenworp afstand van de BTN trainingslocatie en werd een paar jaar geleden nog uitgeroepen tot beste strandclub van Nederland. BTN-manager Bert Korteling: “Bij WIJ kennen ze ons en voelen we ons thuis. Ik beschouw het als het players home voor spelers en staf. En de stijl en kwaliteit van WIJ past bij ons. Het is erg plezierig om bij WIJ te zijn. Hun slogan minder ik, meer WIJ is ook op BTN van toepassing.” 

Het personeel van WIJ-directeur Dennis de Jong kent de BTN-spelers en stafleden ondertussen goed. WIJ-chef kok Thuan en BTN diëtist Janine Reitsema ontwikkelden zelfs een speciale menukaart voor de BTN-leden. WIJ wordt graag geassocieerd met de toppers van BTN. De Jong: “Ik weet wat het leven van een topsporter inhoudt, als vader van Olympisch snowboarder Dimi de Jong. Ik zie daar veel van terug bij BTN. Het is erg leuk deze toppers met hun staf hier te hebben. De samenwerking verloopt erg goed.” 

Van 15-20 juli vond de transavia grand slam plaats op het Haagse strand. Voor de BTN-staf was een plaats gereserveerd op het terras en in de strandclub. Zo konden coaches en spelers zich makkelijk terugtrekken. BTN zal ook zo veel mogelijk van haar nevenactiviteiten bij WIJ organiseren. 

Bron: Nevobo's Bert Korteling en Frans van strandclub WIJ

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn