Uitstekende weersverwachtingen voor het NK Jeugd Beachvolleybal, dat komend weekend (9-10 juli) in Scheveningen wordt gespeeld. De bijna 200 aangemelde teams spelen in vier categorieën: <21, (24 teams), <19, (43 teams), <17 (67 teams) en <15 jaar (54 teams). Spelers die in de nationale beachcompetitie acteren en deelnemers aan het Junior Beachcircuit trekken bij dit kampioenschap gezamenlijk op.

Er zal zaterdag en zondag op een (bijna) recordaantal van 54 velden worden gespeeld. De eerste wedstrijden zijn om 10 uur geprogrammeerd. De Nevobo heeft voor een nieuw speelsysteem gekozen, waarbij de eerste speeldag zal worden gebruikt om in twee speelrondes te komen tot een herverdeling van alle teams voor de tweede toernooidag. Zo blijven alle teams tot het eind van het toernooi doorspelen tegen leeftijdgenoten van hetzelfde niveau.

Op zondag staan opnieuw twee speelrondes gepland, waarna de finales om het eremetaal het NK zullen afsluiten. De prijsuitreiking wordt rond 16.00 uur verwacht.
Inschrijven voor het NK Jeugd Beach kan niet meer, maar kijken zeker: Kom kijken naar de beachtoppers van de toekomst op het Scheveningse strand, nabij het Beachstadion!

En heb je zin in een beachparty, dan kun je zaterdag vanaf 16.00 uur terecht bij beachclub Fonk. Toegang voor de deelnemers van het NK is gratis.  

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn