Jasper Bouter en Tom van Steenis hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van Kish Island. In Iran wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland in de kwalificatie voor het drie sterren toernooi van een Amerikaans duo. Mees Blom en Ruben Penninga werden door Frankrijk uitgeschakeld.

Voor het Kish Island toernooi werd er maar één kwalificatieronde gespeeld. Op het Iraanse eiland in de Perzische Golf speelden Jasper Bouter en Tom van Steenis tegen het Amerikaanse team Roberts/Lorenz. Bondscoach Gijs Ronnes zag dat zijn pupillen goed begonnen, in de eerste set speelden ze overtuigend en hielden ze een voorsprong van een paar punten steeds vast.

De eerste set werd gewonnen met 21-17. Maar in de tweede set ging het wat minder lopen en daar hadden de Amerikanen een antwoord op. Die vochten zich terug in de wedstrijd en wonnen de set met 16-21. In de beslissende derde set werd het een spannende, gelijkopgaande strijd. 

Bouter en Van Steenis hielden hun hoofd het langst koel en wisten de partij te pakken met minimaal verschil: 17-15. Ze plaatsten zich daarmee voor het hoofdtoernooi. Morgen starten ze met een wedstrijd tegen het Oekraïnse team Babich/Gordieiev. Er wordt niet in een poule gespeeld, maar er starten 32 teams. Bij een overwinning, plaatst een team zich direct voor de achtste finale.

Blom en Penninga
Mees Blom en Ruben Penninga wisten zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het Franse team Loiseau/Gauthier-Rat was net iets te sterk. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland verloren de eerste set met 16-21 en de tweede ging met 18-21 naar de Fransen. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn