Jasper Bouter en Tom van Steenis zijn in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Kish Island uitgeschakeld. Op het Iraanse eiland in de Perzische Golf verloren ze vandaag van Oekraine. Ze eindigden daardoor op een zeventiende plek.

Op Kish Island speelden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland vandaag onder bijna 'Hollandse' omstandigheden. Het waaide heel erg hard in Iran. Bouter en Van Steenis begonnen nog goed tegen het Oekraïense duo Babich/Gordieiev. De eerste set werd met 21-15 gewonnen. 

Maar vervolgens wisten de Oekraïners de regie over te nemen. Ze gingen steeds beter met de omstandigheden om en pakten de tweede set met 13-21. In de derde set viel de beslissing. Het ging om een plek in de achtste finale en die ging overtuigend naar Babich/Gordieiev. De derde set eindigde in 6-15. 

Tom van Steenis blikte ondanks de nederlaag en de snelle uitschakeling tevreden terug. ,,Het was vandaag een echte vechtpot vanwege de harde wind. Balen als een stekker dat we hem er niet uit weten te slepen. De doelstelling vooraf was om de tweede ronde te halen, het is zuur dat ons dat niet gelukt is. Maar we zijn ook wel trots dat we ons voor het eerst gekwalificeerd hadden voor het hoofdtoernooi. Nu gaat de knop weer om en gaan we hard trainen richting ons volgenden toernooi in Xiamen."

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn