Rimke Braakman en Jolien Sinnema zijn donderdag uitgeschakeld op de FIVB Klagenfurt Major. De Nederlandse equipe van Beachvolleybal Team Nederland eindigde als vierde en laatste in poule G, na twee nederlagen en een overwinning.

Braakman en Sinnema, die vorige maand in het Noorse Stavanger een groot aandeel hadden in het veroveren van het tweede Olympische startbewijs voor Nederland, verloren woensdag hun eerste poulewedstrijd van Forrer en Vergé-Dépré uit Zwitserland. Vooral het verlies van de eerste set met 21-7 kwam hard aan, omdat het puntenratio vaak van belang is voor de eindklassering in de poule.

Later op de dag herstelden Braakman en Sinnema zich door overtuigend met 2-0 van de Spaanse Liliana en Elsa te winnen.

Op donderdag stond de laatste poulewedstrijd op het programma, tegen de Braziliaanse Fernanda en Josi. Fernanda Alves won vorig jaar nog zilver op het WK Beachvolleybal in Nederland, aan de zijde van Taiana Lima. Oranje bleek niet opgewassen tegen de sterke Braziliaanse beachvolleybalsters en verloor de wedstrijd met 2-0.

In de eindstand hadden Braakman en Sinnema evenveel punten behaald als Forrer en Vergé-Dépré, maar de Zwitsers bleven Nederland op puntenratio voor, waardoor het toernooi erop zat voor de BTN’ers.

Uitslagen woensdag:

Forrer/Vergé-Dépré (SUI) – Braakman/Sinnema (NED) 2-0 (21-7, 21-18)
Liliana/Elsa (ESP) – Braakman/Sinnema (NED) 0-2 (15-21, 18-21)

Uitslag donderdag:

Braakman/Sinnema (NED) – Fernanda/Josi (BRA) 0-2 (17-21, 17-21)

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn