Het is Emi van Driel en Raisa Schoon weer gelukt om een medaille te veroveren op de FIVB World Tour. De meiden van de Kadijk Beach University (KBU) wonnen op het 1-ster toernooi in het Belgische Knokke-Heist het brons.

Van Driel en Schoon speelden in België weer een ijzersterke poulefase en werden poulewinnaar en dus gingen ze gelijk door naar de kwartfinale. Daarin wonnen ze zaterdag ook overtuigend van Israël.

In de halve finale stonden ze vanmorgen tegenover het Colombiaanse duo Gorda en Andrea. In de poulefase troffen die teams elkaar ook al in de Belgische badplaats, toen wonnen de Nederlandse speelsters met 2-0.

Nu wist Colombia toe te slaan, ze speelden goed en hadden duidelijk een les geleerd van de eerste nederlaag tegen de KBU-dames. Het werd 17-21 en 18-21 voor Gorda en Andrea.

Strijd om brons

Van Driel en Schoon moesten snel omschakelen na de teleurstelling. Maar dat deden ze op sterke wijze, ze wilden dolgraag weer een medaille veroveren en winnend afsluiten. Dat lukte de KBU-meiden met een sterke wedstrijd in de 'troostfinale'. 

Ze wonnen met 21-13 en 21-17 van de Belgische speelsters Catry/Vandesteene, die in de kwartfinale Emma Piersma en Pleun Ypma nog uitschakelden. Weer een podiumplek voor Van Driel en Schoon op de World Tour, een hele knappe prestatie! 

Piersma en Ypma eindigden dus op de vijfde plek en ook Mees Blom en Yorick de Groot verloren van België in de kwartfinale. 

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn