De vrouwen van Coolen Alterno hebben gisteravond vol overtuiging gewonnen van Oskam Taurus. Dat had de ploeg uit Apeldoorn vooral te danken een ijzersterk serverend werk. In de doordeweekse speelronde in de eredivisie wisten de koplopers, Springendal Set-Up'65 en Sliedrecht Sport, nog steeds ongeslagen te blijven. Zondag staan ze tegenover elkaar.

In de Alternohal in Apeldoorn genoot het thuispubliek gisteren van de ontketende speelsters van Alterno. Vooral in de tweede set had Taurus geen antwoord op het spel van het team van trainer Ali Moghaddasian. Serverend ging het los bij de Apeldoornse dames, vooral Joëlle Vilé en Heleen Hesselink scoorden veel directe punten met hun service en de set eindigde in 25-9. In de derde set wist Taurus zich te herstellen, maar de thuisploeg gaf het niet meer uit handen en won met 3-0.

Koploper Springendal Set-Up'65 ging gisteravond op bezoek bij Peelpush. In Meijel won de nog ongeslagen ploeg met 0-3, maar makkelijk ging dat zeker niet. Vooral in de derde set leek het eerst heel anders te gaan eindigen. Peelpush wist voor eigen publiek alsnog de regie meer in handen te nemen en speelde steeds sterker. Dat leverde een voorsprong op van 22-17, maar er volgde een knappe inhaalrace van de bezoekers, met de veel scorende Carmen Oude Luttikhuis. De set ging alsnog naar de koploper met 22-25. Set-Up '65 scoorde dus acht punten op rij en gaat vol vertrouwen richting het topduel van aanstaande zondag tegen mede-koploper Sliedrecht Sport.

Ook Sliedrecht Sport is nog steeds ongeslagen. In de eigen Stoep won de ploeg van trainer Matt van Wezel gisteravond op overtuigende wijze van regerend landskampioen VC Sneek. Binnen een uurtje was de wedstrijd gespeeld, Lynn Thijssen was aanvallend en blokkerend sterk op dreef. Ook de ervaren speelster Nienke de Waard toonde dat ze goed in vorm is.

In Arnhem speelde Iris Scholten een hele sterke partij, maar dat was niet genoeg voor het Talent Team om de punten in eigen huis te houden tegen Eurosped. De Almelose ploeg won de eerste twee sets, maar daarna deden de talenten wat terug. Het lukte het de jonge speelsters niet om een beslissende vijfde set af te dwingen, na een spannende ontknoping ging de vierde set nipt met 25-27 naar Eurosped.