6 juli 2015 - Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst konden hun gigantische teleurstelling op het podium niet verbergen en de prijsuitreiking leek uren te duren voor het Nederlandse duo. Daarna volgden nog alle verplichte nummers, zoals ook de pers te woord staan. ,,Het hoort erbij, maar het liefst zouden we nu zo snel mogelijk hier wegwezen,” zei Varenhorst eerlijk.

Ook routinier Reinder Nummerdor blikte eerlijk terug op de verloren finale. ,,We hadden misschien meer lef moeten hebben en de keus moeten maken om vol voor de service te gaan. Maar daar heb je achteraf helemaal niks aan.  Als we dit of als we dat anders hadden gedaan, als, als,als,  tsja, we staan hier met zilver en dat is heel zuur. Topsport is hard, dat voel ik nu weer,” aldus Nummerdor.

Hij gaf toen hij uitlegde waar het verlies nou precies aan lag de credits ook aan Alison en Bruno.,,Het lukte ons maar niet aan het eind, de Brazilianen deden het steeds heel knap op matchpoint tegen en maken het uiteindelijk wel af. Het is een super pijnlijke nederlaag, ik denk niet dat ik dit potje ooit terug ga kijken. Dat is het harde van topsport, je speelt hier een geweldig toernooi, maar eindigt met een enorm rotgevoel,” zo omschreef Nummerdor het verlies.

De meest ervaren speler van Beachvolleybal Team Nederland was lovend over zijn partner en kon het toch ook al even relativeren. ,,Ik wil een groot compliment geven aan Christiaan, die heeft zich enorm goed staande gehouden op het allerhoogste niveau. Op dit wereldpodium heeft hij super sterk gespeeld, terwijl dit voor hem echt zijn eerste hele grote toernooi is. Echt waar, petje af voor hem,” aldus Nummerdor over zijn teamgenoot.

Ook was hij realistisch en keek vooruit. ,,We moeten deze zilveren plak ook relativeren, dit is wel pas ons negende toernooi samen. Dat we dan dit presteren, is bijzonder. En het doet pijn om te zeggen, maar richting de Olympische Spelen van Rio kun je je hier geen betere uitslag wensen. Gehard worden op deze manier, daar wordt je sterker van. Maar nu is het nog even keihard balen.”

Varenhorst keek terug op de spectaculaire wedstrijd, die met 1-2 verloren werd (21-12, 14-21 en 20-22). ,,Dit doet heel veel pijn, vooral omdat het in eigen land voor een geweldig publiek is. Dit had een gigantisch feest moeten worden. In de eerste set speelden we sterk en met een goed tactisch plan. Maar de Brazilianen veranderden wat in hun spel en bij ons kwamen er wat slordigheidjes in. Het lukte ons maar niet om het nog aan te passen qua spel.”

,,Ook verdient Brazilië de complimenten, ze speelden anders dan we verwacht hadden,” aldus de duidelijk zwaar geëmotioneerde Varenhorst na afloop. ,,Over een tijdje kan ik hier heel trots op zijn, dat gevoel gaat echt wel komen. Maar dit moet ik eerst verwerken, het is een harde klap en enorm zuur. Het is hier tien dagen feest, maar op dit moment wil ik alleen maar heel graag naar huis.”

Bron: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn