Gijs Ronnes en Jochem de Gruijter hebben afgelopen vrijdag uit handen van Joëlle Staps de gouden bondsspeld ontvangen. De scheidend directeur mocht op haar eigen afscheidsfeest de succesvolle beachvolleybalcoaches decoreren.

Afgelopen vrijdag nam Joëlle Staps in The Beach in Aalsmeer na zeven jaar afscheid van de Nevobo. Voor aanvang van het officiële gedeelte gaven Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, een beachvolleybalclinic aan een groot deel van de genodigden.

Na afloop van deze clinic werden bondscoach Gijs Ronnes en bondstrainer Jochem de Gruijter van Beachvolleybal Team Nederland verrast met de gouden bondsspeld, een onderscheiding die Brouwer en Meeuwsen al in 2013 hadden ontvangen na het behalen van hun WK-titel. Brouwer, Meeuwsen, Ronnes en De Gruijter kregen ook nog een cheque voor een stedentrip cadeau.

Ronnes en De Gruijter hebben beide een zeer belangrijk aandeel gehad in de successen van BTN in de afgelopen jaren. Er werd goud en zilver op het WK gewonnen (in 2013 en 2015), er waren talloze titels en ereplaatsen op de World Tour en afgelopen zomer werd in Rio de Janeiro de eerste Olympische beachvolleybalmedaille voor Nederland in de geschiedenis veroverd.  

Bron: Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn