Gijs Ronnes zal ook na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro bondscoach blijven van de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De succesvolle Ronnes verlengde zijn contract met de bond met twee jaar. De bondscoach van de vrouwen, de Schot Morph Bowes, neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van BTN.

Gijs Ronnes verlengt tot november 2018

Gijs Ronnes (39 jaar) heeft zijn contract met de Nevobo met twee jaar verlengd. De inwoner van Utrecht, die verantwoordelijk is voor de topteams bij de mannen, blijft in ieder geval tot november 2018 in functie.

Ronnes werd na de Olympische Spelen van Londen aangesteld als bondscoach en boekte sindsdien grote successen met de Nederlandse beachvolleyballers. In 2013 kroonden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich in Polen tot wereldkampioen. Twee jaar later, voor eigen publiek, wonnen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zilver op het WK. Beide teams werden dankzij deze prestaties uitgeroepen tot sportploeg van het jaar op het NOS | NOC*NSF Sportgala (in 2013 en 2015). Mede dankzij deze medailles, en hun stabiele optreden in de FIVB World Tour, reizen de mannenteams naar de Olympische Spelen met het doel om de eerste beachvolleybalmedaille voor Nederland in de geschiedenis te veroveren.

“Ik ben erg blij dat ik ook de komende twee jaar bondscoach mag blijven bij BTN”, reageert Gijs Ronnes. “Ik heb veel zin in de nieuwe uitdagingen die zich aandienen. Zo wil ik de topspelers die doorgaan na Rio, Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst, prikkelen om nieuwe stappen te zetten. Daarnaast komt er een nieuwe generatie spelers aan, die ik graag wil helpen om de aansluiting te maken met de top. Mijn derde doelstelling is dat ik mijn coaching filosofie verder wil verspreiden, zowel binnen ons programma als erbuiten.”

Morph Bowes Continental Cup Geknipt Cev

Afscheid Morph Bowes

Bij de vrouwenlijn neemt bondscoach Morph Bowes (40 jaar) na afloop van dit seizoen afscheid van BTN. De Schot, die in november 2012 werd aangesteld, gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.  

Onder leiding van Bowes wonnen Sophie van Gestel en Madelein Meppelink in 2013 de Grand Slam van Corrientes. Een jaar later loodste hij het nieuwe team Madelein Meppelink en Marleen van Iersel direct naar de Europese titel. Dit jaar kwalificeerde Nederland zich mede dankzij Bowes, net als in 2012, opnieuw met twee vrouwenteams voor de Olympische Spelen.    

“Ik ben trots op wat we met ons programma hebben gepresteerd de afgelopen jaren”, vertelt Bowes. “Mijn dank gaat uit naar de atleten en de staf van BTN, met wie ik erg prettig heb samengewerkt.”

De Nevobo is Bowes zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van BTN in de afgelopen jaren. Wie Bowes gaat opvolgen als bondscoach is nog niet bekend. 

Bron: Ronald Hoogendoorn (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn