Jasper Bouter en Ruben Penninga zijn op het EK onder 22 jaar in Thessaloniki goed begonnen. Ze wonnen vanmiddag hun eerste pouleduel van Tsjechië. Pleun Ypma en Katja Stam verloren hun eerste twee pouleduels.

Jasper Bouter en Ruben Penninga zijn als 23e geplaatst op het EK onder 22 in Griekenland. Dat de ranking niet altijd alles zegt, lieten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland vanmiddag wel zien. Ze begonnen erg goed aan het toernooi want ze wonnen met 1-2 (16-21, 21-11 en 14-16) van het Tsjechische team Bercik/Stastny, die als tiende geplaatst zijn. Morgen spelen de mannen nog tegen Italië en Finland.

Voor Pleun Ypma en Katja Stam is het EK minder goed gestart. Ze kwamen vandaag twee keer in actie en dat leverde ze nog geen winst op. De Oranje speelsters, als 19e geplaatst op het EK, verloren vanmorgen met 21-15 en 21-15 van het Turkse team Nezir/Cetin (14e).

Vanavond stonden ze tegenover een van de favorieten op het toernooi, het Poolse duo Kociolek/Gruszczynska. Dat werd een pittige wedstrijd die met 9-21 en 14-21 verloren ging. Morgen spelen de Nederlandse speelsters hun belangrijke derde pouleduel tegen Moldavië.  

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn