Afgelopen zondag vond het kwalificatietoernooi voor het NK Beach Indoor plaats, dat in het eerste weekend van 2016 zal worden gespeeld. De beste 16 heren- en damesteams beachvolleybalden om de twee keer vier felbegeerde tickets voor het hoofdtoernooi, op 2 en 3 januari aanstaande.

Het was een lange, vermoeiende dag voor alle spelers. Van der Ham/Van den Outenaar kwalificeerden zich voor het NK Heren, evenals Ten Brinke/Hoeksma, Daalmeijer/Spil en Blom/van Steenis. De wedstrijden werden over de hele dag op hoog niveau gespeeld. Blom/van Steenis moesten vechten voor een ticket in hun laatste wedstrijd, die zij nipt met 21-19, 21-18 wonnen van  Feldkamp/Haanappel.

Ook bij de dames werden zenuwslopende wedstrijden gespeeld. Faber/Lievaart, Stam/Zwaanswijk en Schouten/Smit wonnen allemaal hun laatste wedstrijd in drie spannende sets en plaatsten zich daarmee voor het NK. De grootste verrassing was Van Driel (15 jr.)/Schoon (14 jr.), het jongste koppel dat 2 januari in Aalsmeer zal aantreden.

Deze acht koppels mogen het op 2 en 3 januari opnemen tegen de acht heren- en damesteams die op basis van eerdere resultaten al waren geplaatst.  Daaronder vallen onder andere het gelegenheidsduo Brouwer/Varenhorst, Keemink/Vismans en bij de dames titelverdedigers Schuil-Wijnhoven/De Vries.

Tijdens het NK worden ook diverse side-events georganiseerd, zoals het Veteranentoernooi, het talententoernooi (onder 18) en een kidsprogramma. Het NK Beachvolleybal Indoor zal in 2016 extra glans krijgen door lustrum van The Beach, dat in april 2016 twintig jaar bestaat. Klik hier voor meer info.

Bron: Foto: Beeld van het NK Beach Indoor 2015 (foto: www.beach.nl)
Facebook X WhatsApp LinkedIn