De elfjarige Cyanne en Manou volleyballen bij De Witte Olhaco in Hoogeveen en vonden het hoog tijd om een schoolvolleybaltoernooi te organiseren. ,,Waarom wel trefbaltoernooien, voetbaltoernooien en korfbaltoernooien voor Hoogeveense basisscholen, maar geen volleybaltoernooi’’, aldus de twee meiden. Ze kregen hulp van de juf en ook de gemeente hielp mee om het toernooi voor de groepen 7 & 8 met maar liefst 15 teams een succes te maken.

Cyanne Werkman en Manou Reinholtd uit groep 8 van De Regenboog uit Hoogeveen klopten in november 2015 bij de sportfunctionaris aan met het idee om een volleybaltoernooi te organiseren. Beide meiden volleyballen bij Olhaco en vinden het erg jammer dat er geen schoolvolleybaltoernooi georganiseerd wordt. Na een paar maanden voorbereiding waarbij de hele klas en ook de meester/juf, de sportfunctionaris en volleybalvereniging Olhaco meehielp, was het op 24 februari eindelijk zover. Maar liefst vijftien teams van acht verschillende scholen deden mee.

Het was een gezellige drukte in sporthal Trasselt. De scheidsrechters en tellers werden eveneens geleverd door groep 8 van De Regenboog en er werd fanatiek gestreden in 3 poules en de winnaars van elke poule streden in een finale poule om de winst. In een drietal spannende wedstrijden waarbij de teams fanatiek door de aanwezige supporters werden aangemoedigd ging de uiteindelijke winst naar groep 7 van de Regenboog. De tweede plaats ging naar de Zandloper uit Stuifzand en de Posthoorn uit Pesse ging met de derde prijs naar huis. Het was een zeer geslaagde middag, die voortreffelijk was georganiseerd door beide meiden.

Hoogeveen_meiden-organiseren-schoolvolleybal

Op de foto: Cyanne Werkman (links) en Manou Reinholtd (rechts)

Facebook X WhatsApp LinkedIn