De mannen van Jeugd Oranje zijn er niet in geslaagd om hun derde, en laatste poulewedstrijd, op het achtlandentoernooi te winnen. De Italianen wonnen overtuigend in drie sets (25-10, 25-13, 25-13).

Bondscoach van Ree begon met dezelfde basisopstelling als de afgelopen twee wedstrijden: Mika Prins (libero), Cas Abraham (Passer/loper), Max van der Weerden (passer/loper), Noah van Dam (spelverdeler), David Bes (midden), Sjors Tijhuis (midden) en Daan Streutker (diagonaal). 

In de eerste set is het krachtsverschil tussen Nederland en Italië groot. Panciocco brengt Italië op op een 12-3 voorsprong met een keiharde smash vanaf de diagonaal. De Italianen hebben hun spel goed op orde en lopen na een uitstekende aanval van middenaanvaller Cortesia uit naar 20-7. Daarna weet Oranje nog een aantal punten te scoren, maar de set gaat naar Italië (25-10). 

Oranje begint sterker aan de tweede set. Van der Weerden brengt Nederland met zijn service op een kleine voorsprong: 7-9. Daarna maakt de ploeg van Van Ree meerdere fouten op rij, waardoor de Italianen weer het voortouw nemen (16-12) en flink uitlopen. Een killblock van Gargiulo en Panciocco maakt een einde aan de tweede set die met 25-13 voor Italië is. 

Ook in de derde set komt Nederland er niet echt aan te pas. De Italianen gaan de eerste technische time-out in met een comfortabele voorsprong van 8-3. Vervolgens lopen ze alleen maar verder uit en brengt Motzo zijn team naar 16-7. Recine smasht de set (25-13) en daarmee de wedstrijd binnen. Italië wint met 3-0. 

Later vanavond wordt bekend tegen wie Nederland morgen gaat kruisen. Deze informatie vind je dan hier

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn