28 mei 2015 - De Nevobo presenteert vandaag met trots Julien van de Vyver als nieuwe coach van het Talent Team meisjes. De Belg volgt Matt van Wezel op, die hoofdcoach wordt bij eredivisionist Sliedrecht Sport. Van de Vyver maakte faam als opleider in België, en bereikte grote successen met de vertegenwoordigende teams van onze zuiderburen.

Van de Vyver werd geboren in Kruibeke, een dorp dichtbij Antwerpen met een grote volleybalgeschiedenis in Vlaanderen. De Belg speelde er zelf actief, en bekwaamde zich vanaf zijn 24e als trainer. Van de Vyver is opgeleid tot leraar lichamelijke oefening en A trainer volleybal. Ook verdiepte hij zich in de fysieke begeleiding van topsporters.

De trainer/coach bekleedde vanaf 1987 verschillende functies (assistent-coach en hoofdcoach) in de Belgische eredivisie (mannen). Zijn beste resultaat als eindverantwoordelijke behaalde hij met Averbode, dat hij knap naar de derde plaats loodste.

Naast zijn carrière als clubcoach ging Van de Vyver ook aan de slag bij de Vlaamse Volleybalfederatie. Met de jongens won hij brons op het EK jeugd in 2006 en in 2007 stapte hij over naar de meisjes. Daarmee boekte hij grote successen: goud op de EYOF, goud op het EK, goud op de Jeugd Olympische Spelen en brons op het WK. Veel van de speelsters uit deze lichtingen maken nu deel uit van het Belgische nationale vrouwenteam, de Yellow Tigers. Onder leiding van Van de Vyver misten de jeugdteams nooit een EK of WK.

De afgelopen jaren was Van de Vyver onderdeel van de technische staf bij Asterix Kieldrecht. Ook bij deze club veroverde hij veel prijzen, Kieldrecht won vier keer de landstitel en vier keer de beker. Julien is de vader van Ilka van de Vyver, international van het Belgische nationale team.

In de coachpool op Papendal wordt Van de Vyver verantwoordelijk voor het Talent Team. Ook zal hij als bondscoach gaan fungeren voor Jeugd en/of Jong Oranje.

Van de Vyver: “Ik hoop in Nederland dezelfde resultaten te kunnen boeken als in België. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan op Papendal. Ik wil graag talenten helpen in hun ontwikkeling tot topspeelster, en mogelijk A-international. Het zou mooi zijn als ik een bijdrage kan leveren aan het Nederlands volleybal in zijn totaliteit.”

Facebook X WhatsApp LinkedIn