De Nederlandse volleyballers spelen aankomend weekend van vrijdag t/m zondag in de nieuwe topsporthal in Koog aan de Zaan het tweede deel van hun EK-kwalificatietoernooi. Oranje begon vorige week uitstekend aan deel een, door achtereenvolgens Wit-Rusland, Turkije en Oostenrijk te verslaan. Indien de equipe van bondscoach Gido Vermeulen dit weekend de eerste plek in poule E vasthoudt, dan plaatst het zich rechtstreeks voor het EK Volleybal 2017. Eindigt Nederland als tweede, dan treffen de lange mannen de nummer twee uit poule B in een play-off, begin oktober.

Komend weekend  (23 t/m 25 september) zijn Wit-Rusland, Oostenrijk en Turkije te gast in Koog aan de Zaan. Daar spelen alle teams wederom tegen elkaar met als doel aan het eind van het weekend als nummer één van de poule uit de strijd te komen. Enkel de nummer één van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het EK in 2017. De nummer twee krijgt begin oktober nog een kans en mag spelen in een thuis -en uitwedstrijd  tegen de nummer twee uit poule B.  De nummer drie en vier uit de poule zijn uitgeschakeld voor de eindronde van het EK 2017.

In poule B gaat Portugal momenteel aan de leiding en staat Finland tweede. Echter kan komend weekend ook voor deze poule, waar ook Denemarken en Zweden aan deelnemen,  nog alles veranderen.

Mochten de Oranje mannen aan het eind van komend weekend nog steeds koploper zijn, dan mogen zij voor de 25e keer deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Nederland kroonde zich een keer tot Europees Kampioen, in 1997 onder leiding van bondscoach Toon Gerbrands. Sinds 1983 miste Oranje slechts eenmaal de eindronde van het EK: in 2011.

De Nederlandse volleyballers, die momenteel de 11e positie op de Europese ranglijst bekleden, starten vrijdag tegen de nummer 25 op de ranglijst, namelijk Oostenrijk. Later dit weekend volgt op zaterdag de nummer 19, Wit-Rusland. Op zondag sluiten de mannen af tegen de nummer 15, Turkije.

Wil jij onze mannen helpen hun koppositie vast te houden? Schreeuw ze  dan komend weekend naar het EK in Polen!  Er zijn nog kaarten beschikbaar  voor vrijdag 23 en zaterdag 24 september! Laat jij de tribune oranje kleuren? Bestel dan nu kaarten op deze ticketpagina

Programma EKK Volleybal Mannen 2016 - Koog aan de Zaan

Datum

Tijd

Wedstrijd

Vr. 23 september

17.00 uur

Turkije - Wit-Rusland

19.30 uur

Nederland – Oostenrijk

Za. 24 september

17.00 uur

Nederland – Wit-Rusland

19.30 uur

Turkije – Oostenrijk

Zo. 25 september

15.30 uur

Nederland – Turkije

18.00 uur

Wit-Rusland – Oostenrijk


Bron: CEV (foto) 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn