Het Nederlands mannenteam heeft zaterdag opnieuw Finland verslagen. Na de 3-2 winst van vrijdag gunde het team van bondscoach Gido Vermeulen de Finnen zaterdag geen set. De officiële wedstrijd werd met 3-0 gewonnen, en Oranje eiste ook de bonusset op. Middenblokkeerder Fabian Plak maakte in de laatste set zijn debuut en deed dat foutloos. Ook spelverdeler Wessel Keemink maakte zijn eerste speelminuten in Oranje.

Bondscoach Gido Vermeulen koos vandaag voor een nieuwe basisopstelling: Daan van Haarlem (spelverdeler), Kay van Dijk (diagonaal), Thijs ter Horst en Robbert Andringa (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Michaël Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero). Gedurende de wedstrijd kwamen ook Wessel Keemink, Jasper Diefenbach, Gijs Jorna, Wouter ter Maat en Fabian Plak nog binnen de lijnen.

Nederland veegde Finland niet compleet van het veld maar was op de belangrijke momenten wel steeds het sterkere team. Van Dijk werd topscorer met 22 punten en maakte belangrijke series met zijn service.

In de vierde set maakten middenblokkeerder Fabian Plak en spelverdeler Wessel Keemink hun debuut in Oranje. Met deze twee nieuwelingen won Nederland de bonusset met 25-22. Plak scoorde alle drie set-ups die hij kreeg en pakte ook nog een killblock mee. Ook Keemink hield zich prima staande.

Zondag speelt Oranje de derde en laatste wedstrijd tegen Finland.

Nederland – Finland 4-0 (25-21, 25-23, 31-29, 25-22)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn