De Nederlandse volleyballers zijn vrijdagavond goed begonnen aan hun driedaagse oefenstage tegen Slowakije. Het team van bondscoach Gido Vermeulen won in Sportcentrum Arcus in Wijchen met 3-0 van de Oost-Europeanen. De twee bonussets gingen naar de bezoekers. Oranje oefent zaterdag (in Almelo) en zondag (in Nieuwegein) nog twee keer tegen de Slowaken.

De Nederlandse volleyballers speelden eerder deze zomer een uitstekende poulefase in de World League, waardoor een plek werd afgedwongen voor de Final Four van groep 2 in Portugal. Na een nederlaag tegen Portugal en een overwinning op Turkije, sloot Oranje deze Final Four af op de derde plaats.

Na een welverdiende vakantie begon Nederland enkele weken geleden aan de tweede helft van het internationale seizoen. In deze tweede helft draait alles om het EK-kwalificatietoernooi, waarin Oranje zich hoopt te plaatsen voor het EK 2017 in Polen. In voorbereiding op dit EK-kwalificatietoernooi oefent Nederland dit weekend drie keer tegen Slowakije, in Wijchen, Almelo en Nieuwegein.

Overwinning in Wijchen

Oranje won vrijdag in Sportcentrum Arcus overtuigend de eerste drie sets van de bezoekende Slowaken. Bondscoach Gido Vermeulen had maar liefst 16 spelers bij zich, en liet 15 daarvan ook daadwerkelijk spelen. Alleen de lichtgeblesseerde Maarten van Garderen kwam niet in actie.

De twee bonussets, waarin veelvuldig werd gewisseld, werden gewonnen door de Slowaken. Auke van de Kamp maakte in de vierde en vijfde set zijn debuut in Oranje.

Zaterdag en zondag speelt Oranje opnieuw tegen Slowakije. Bekijk het schema hieronder.

Nederland – Slowakije 3-0 (25-18, 25-18, 25-21)
Bonussets: 0-2 (23-25, 12-15)

Datum Wedstrijd Tijd Locatie Tickets
27-aug NED-SVK 17:30 uur Topsporthal IISPA, Almelo Bestel tickets
28-aug NED-SVK 13:30 uur Sporthal Merwestein Nieuwegein Bestel tickets

Voorlopige selectie Oranje:

Naam Positie
Daan van Haarlem spelverdeler
Wessel Keemink spelverdeler
Kay van Dijk diagonaal
Wouter ter Maat diagonaal
Sjoerd Hoogendoorn diagonaal
Jeroen Rauwerdink passer/loper
Robbert Andringa passer/loper
Floris van Rekom passer/loper
Auke van de Kamp passer/loper
Maarten van Garderen passer/loper
Jasper Diefenbach midden
Thomas Koelewijn midden
Fabian Plak midden
Michael Parkinson midden
Dirk Sparidans libero
Just Dronkers libero


Bron: Ronald Hoogendoorn (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn