In Den Haag zijn vandaag bij de transavia grand slam de officiële logo’s van het wereldkampioenschap beachvolleybal 2015 onthuld. Dat gebeurde tegelijkertijd ook in twee andere WK-speelsteden: Amsterdam en Apeldoorn.

Het WK beachvolleybal vindt volgend jaar (26 juni– 5 juli) in Nederland plaats. Er wordt tot en met de kwartfinales in vier steden gespeeld: Den Haag, Amsterdam (De Dam), Apeldoorn (Marktplein) en Rotterdam (nog niet bekend). Vanaf de halve finales worden alle wedstrijden op een drijvend stadion in de Hofvijver in Den Haag gespeeld. Alle steden hebben een eigen WK-logo.

De eerste drie steden zijn deze week ook het decor voor het transavia grand slam beachvolleybaltoernooi, waar de hele wereldtop aanwezig is en tot en met zondag 20 juli  om 1 miljoen dollar prijzengeld speelt.

Het The Hague Beach Stadium was derhalve een logische locatie voor de onthulling van de officiële logo’s van het wereldkampioenschap beachvolleybal 2015. Dat gebeurde tegelijkertijd ook in de speelsteden Apeldoorn en Amsterdam. De locatie voor het WK in Rotterdam wordt binnenkort bekendgemaakt. Het logo voor die stad werd ook in Den Haag getoond.

Vandaag werden in Den Haag tevens de namen van vier WK-ambassadeurs bekendgemaakt. Toernooidirecteur Bas van de Goor combineert die functie met de rol van ambassadeur in Den Haag. Ook in de andere steden zijn oud-spelers, die hun sporen hebben verdiend in het Nederlandse (beach)volleybal, aangesteld.

In Rotterdam is dat meervoudig Nederlands kampioene en drievoudig deelnemer aan Olympische Spelen Rebekka De Kogel-Kadijk. Amsterdam krijgt Richard Schuil, Olympisch kampioen indoorvolleybal en een van de succesvolste beachvolleyballers van Nederland, als ambassadeur. In Apeldoorn wordt die taak ingevuld door Bram Ronnes, ook oud-Olympiër en voormalig Nederlands kampioen.

Het WK wordt volgend jaar ruim in beeld gebracht door de NOS, dat dagelijks een live-programma op prime-time (19.30-21.00 uur) uitzendt.

Facebook X WhatsApp LinkedIn