Op de Grand Slam van Long Beach zijn de twee Nederlandse teams uitgeschakeld. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist kwamen door de poulefase heen, maar verloren in de tussenronde van Japan. Jolien Sinnema en Joy Stubbe lagen er na de poulefase uit.

Op de laatste Grand Slam van 2016 wisten Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist de poulefase door te komen. Ze wonnen op de eerste dag al een duel en dat bleek genoeg. Vannacht verloren ze hun derde pouleduel met 1-2 van het Braziliaanse topteam Larissa/Talita. 

Vanavond speelden ze in de tussenronde tegen het Japanse team Ishii/Murakami. Dat werd een hele spannende strijd om een plekje in de achtste finale. Op de cruciale momenten maakten de Oranje vrouwen het net niet af en daar profiteerde Japan optimaal van. Het werd 18-21 en 18-21. Van Gestel en Van der Vlist moesten daardoor genoegen nemen met een zeventiende plek in Long Beach.

Voor Jolien Sinnema en Joy Stubbe was de Grand Slam al over na de poulefase. Ze verloren ook hun derde pouleduel. Daarin bleken de Amerikanen Lane en Summer met 2-0 te sterk.  

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn