Jasper Bouter en Ruben Penninga zijn op het EK onder 22 jaar in Griekenland als negende geëindigd. In de achtste finale verloren de spelers van Beachvolleybal Team Nederland van Oostenrijk. Pleun Ypma en Katja Stam kwamen knap door de poulefase heen, maar verloren in de tussenronde van Tsjechië.

Bouter en Penninga speelden vanmorgen eerst in de tussenronde. Dat werd een extreem spannend duel tegen de Letse talenten Smits/Samoilovs. In de slotfase van de eerste set wisten de Oranje mannen koel te blijven in de zenuwslopende slotfase en ze pakten de set met 23-21. Ook in de tweede set genoot het Griekse publiek in Thessaloniki van een mooie strijd tussen de aan elkaar gewaagde teams. Weer sloeg Nederland op het juiste moment toe en won met 21-18. Een plek in de achtste finale was behaald.

In de achtste finale stonden Bouter en Penninga later tegenover het sterke Oostenrijkse team Pristauz-Telsnigg/Trummer. De Nederlanders stonden op het EK als 23e geplaatst, de Oostenrijkers als vierde. De Oranje mannen gaven alles en streden er keihard voor, maar de tegenstander bleek in de achtste finale beter. Oostenrijk won met 17-21 en 16-21 en daardoor eindigden Bouter en Penninga op de negende plek op het EK onder 22 jaar.

Voor Pleun Ypma en Katja Stam kwam er zaterdag al in de tussenronde een eind aan het toernooi. De speelsters van het Talentteam van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in de poulefase van Moldavië en gingen als nummer drie door naar de tussenronde. In dat duel stonden ze tegenover het goede Tsjechische team Komarkova/Bendikova. Ypma en Stam gaven alles, maar haalden net niet de achtste finale: 19-21 en 21-23. Ze eindigden daardoor op de zeventiende plek. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn