Talentcoach Niels Plinck neemt per 1 april afscheid van de coachpool op Papendal. De 32-jarige opleider heeft besloten om na een dienstverband van bijna vier jaar zijn prioriteiten te verleggen. Plinck werkte de afgelopen jaren mee aan de professionalisering van het Nederlandse talentenprogramma. Hij was binnen de mannenlijn als coach en assistent-coach werkzaam bij het Talent Team, Jeugd- en Jong Oranje.

Niels Plinck werd in mei 2012 aangesteld als assistent-coach van Ron Zwerver bij het Talent Team. De oud-Eredivisiespeler zette zich vier jaar lang met hart en ziel in voor de Nederlandse talentopleiding. Hij begeleidde mede de centralisatie van de jeugdopleiding op Papendal en de entree van het Talent Team in de competitie. Met Jeugd en Jong Oranje nam hij deel aan vele internationale toernooien. En naast zijn werk bij de jeugdteams ondersteunde hij ook af en toe het nationaal seniorenteam.


Het drukke schema als talentcoach (in de winter competitie met het Talent Team en in de zomer Jeugd en Jong Oranje) heeft Plinck doen besluiten te stoppen. De oefenmeester wil meer tijd besteden aan zijn jonge kinderen.


“Ik denk dat we de afgelopen jaren een kwalitatief hoogstaand fulltime programma hebben ontwikkeld”, vertelt Plinck. “Daar heb ik met enorm veel plezier aan meegewerkt. Nu is het zaak dat de Nederlandse jeugdteams weer de aansluiting vinden met de Europese top. Met Claudio Gewehr aan het roer hebben we denk ik de juiste persoon in huis om te gaan oogsten.”


Plinck, die is opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding, beraadt zich momenteel op een nieuwe uitdaging in zijn professionele carrière.

Facebook X WhatsApp LinkedIn