Vandaag is bekend geworden dat beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst definitief met elkaar verder gaan als team. Nummerdor en Varenhorst, die afgelopen zondag de Grand Slam van Sao Paulo wonnen, vormden sinds augustus een tijdelijk team. Het perspectief voor deze spelers van Beachvolleybal Team Nederland is dermate goed, dat er is besloten om de samenwerking definitief te maken.

Reinder Nummerdor, die geblesseerd aan dit seizoen begon, speelde na het afscheid van zijn partner Richard Schuil samen met talent Steven van de Velde. Christiaan Varenhorst vormde jarenlang een succesvol team met Jon Stiekema. Toen Varenhorst en Stiekema in augustus besloten een pauze te nemen, werd besloten dat Varenhorst met Nummerdor het seizoen zou uitspelen.

Nummerdor en Varenhorst eindigden als 5e op hun eerste gezamenlijke Grand Slam (Stare Jablonki). Kort daarna wonnen de Nederlanders de CEV Baku Masters om vervolgens de Grand Slam van Sao Paulo op hun naam te schrijven. De intentie van Nummerdor en Varenhorst is om samen door te gaan t/m de Olympische Spelen van 2016.

Jon Stiekema en Steven van de Velde blijven actief in het topsportprogramma Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Met wie zij gaan spelen is nog niet bekend.

Bron: Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn