31 augustus 2015 - In alle delen van het land gaan de Oranje mannen woensdagochtend meedoen aan het project ‘Back to School’. De spelers keren terug naar de eigen vroegere basisschool om de huidige leerlingen over hun ervaringen als international te vertellen. Afsluitend verzorgen de spelers een Smashball-clinic voor de kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8.

Voor het Back to School project van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) keren alle Nederlandse internationals (volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal) terug naar hun basisschool of middelbare school om te vertellen over hun ervaringen in Oranje én om een clinic te geven. Daarbij komen de thema’s ‘Het beste uit jezelf halen’ en ‘Sociaal, samenwerken en respect’ aan bod. Afsluitend gaat de international met de leerlingen de zaal in om een balletje te slaan.
Daarnaast gaat dit jaar een aantal internationals Back to School in Utrecht. In de Domstad gebeurt dit in nauwe en prettige samenwerking met Vereniging Sport Utrecht (http://www.sportutrecht.nl/). Al meer dan 25 jaar zet de VSU zich in als belangenbehartiger en ondersteuner van de top- en breedtesport in Utrecht. Ruim 250 sportverenigingen uit de gemeente Utrecht zijn aangesloten bij deze sportorganisatie. Voor al deze verenigingen biedt de VSU onder andere ondersteuning op het gebied van beleid, vrijwilligers, jeugdsport, waarden en normen.

Het Back to School-programma is onderdeel van de promotiecampagne ‘Join Volleybal’. Met Join Volleybal brengt de Nevobo, in nauwe samenwerking met verenigingen, gemeenten, scholen en andere volleybalaanbieders bijna 150.000 mensen in aanraking met volleybal. Zo gaan bekende volleybalnamen het land in om clinics en presentaties te verzorgen, rijdt een unieke volleybalpromotiebus met gave volleybalattracties door het land en zijn er subsidies beschikbaar voor de organisatie van clinics en (open) toernooien door verenigingen, scholen en andere volleybalaanbieders met als doel het volleybalvirus in Nederland te verspreiden.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn