Het Nederlands mannenteam heeft zaterdag ook haar tweede oefenwedstrijd tegen Slowakije winnend afgesloten. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen won in sporthal IISPA in Almelo met 3-1 van de Oost-Europeanen. Zondag sluit Oranje het drieluik tegen de Slowaken af met een laatste oefenwedstrijd in Nieuwegein.

In tegenstelling tot vrijdag, toen Vermeulen in Wijchen maar liefst 15 spelers in actie liet komen, wisselde de bondscoach in Almelo iets minder door. De volgende zeven spelers mochten beginnen aan het duel: Daan van Haarlem (spelverdeler), Kay van Dijk (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Robbert Andringa (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Later kregen ook Wessel Keemink, Floris van Rekom, Wouter ter Maat en Michael Parkinson speeltijd. Oranje moest na een 2-0 voorsprong de derde set aan de Slowaken laten, maar stelde in de vierde set duidelijk orde op zaken: 25-13.

Zondagmiddag, om 13.30 uur, speelt Oranje haar derde en laatste oefeninterland tegen Slowakije. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Merwestein in Nieuwegein en alle beschikbare toegangskaarten zijn uitverkocht.

Nederland – Slowakije 3-1 (25-23, 25-17, 23-25, 25-13)

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn