De Nederlandse paravolleybalsters oefenen op 13 en 14 februari twee keer tegen Europees kampioen Oekraïne. Deze wedstrijden worden gespeeld in Bodegraven (zaterdag 13 februari) en Houten (zondag 14 februari). De equipe van bondscoach Pim Scherpenzeel bereidt zich tegen Oekraïne voor op het Paralympisch kwalificatietoernooi in China, dat in maart wordt gespeeld.

Voor Oranje is de komst van Oekraïne naar Nederland goed nieuws. De paravolleybalsters willen zich namelijk zo goed mogelijk voorbereiden op het Paralympisch kwalificatietoernooi, en Oekraïne is als kersvers Europees kampioen een van de sterkst mogelijke tegenstanders.
Nederland verloor op het EK in november in de poule met 3-1 van Oekraïne. Het Oost-Europese land kroonde zich later tot Europees kampioen door in de finale Rusland met 3-2 te verslaan en plaatste zich zo voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro.


Support Oranje!
De toegang voor de oefeninterlands in Bodegraven en Houten is gratis. Het team kan de steun van het thuispubliek goed gebruiken tegen het sterke Oekraïne dus kom onze internationals aanmoedigen op 13 en 14 februari!



Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn