Quinta Steenbergen neemt afscheid van het Nederlands volleybalteam. De 31-jarige middenaanvalster is in blijde verwachting van haar eerste kindje en gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière. Steenbergen kwam 221 keer uit voor Oranje en maakte deel uit van de Olympische selectie in Rio de Janeiro.

Quinta Steenbergen maakte haar debuut voor Oranje in 2004 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Turkije. Tussen 2004 en 2016 kwam ze 221 keer uit voor het nationaal team. Steenbergen won zilver op het EK 2015, brons in de World Grand Prix 2016 en werd vierde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

De Noord-Hollandse speelde in Nederland voor AMVJ, Weert en TVC Amstelveen, dat toen met de nationale selectie in de Nederlandse competitie uitkwam. Daarnaast speelde Steenbergen voor clubs in Frankrijk, Azerbeidzjan, Duitsland en Tsjechië.

Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro besloot Steenbergen om een rustpauze in te lasten. In december sloot ze zich aan bij VC Sneek, de regerend landskampioen. Met de Friezinnen veroverde Steenbergen afgelopen weekend in Zwolle de nationale beker.

Nu Steenbergen en haar partner Dennis hun eerste kindje verwachten, heeft de Olympiër besloten te stoppen bij Oranje. Steenbergen gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière, en zal gaan werken in het ziekenhuis van Alkmaar.  

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn