19 november 2015 - Regio Zwolle volleybal is woensdag opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie. Het team van coach Henriette ter Steege won in Almelo zeer eenvoudig met 3-0 van Eurosped-TVT en boekte zo de vierde overwinning van het seizoen. VC Sneek blijft koploper na de 3-2 zege op het Talentteam maar zag Coolen-Alterno, dat met 3-1 van Oskam Taurus won, wel een puntje dichterbij komen.

Regio Zwolle volleybal deelde woensdagavond een klap uit door Eurosped-TVT in iets meer dan een uur met 3-0 af te drogen. In de tweede set kon de thuisploeg nog enigszins partij bieden, maar in de eerste en derde set waren de volleybalsters uit Zwolle op alle fronten sterker. Zwolle staat nu knap derde op de ranglijst, met de aantekening dat nummer vijf (Sliedrecht Sport) en nummer zes (Talentteam) minder wedstrijden speelden.

Koploper VC Sneek had het in Arnhem lastig tegen het Talentteam, dat de laatste weken in grootse vorm steekt. De Friezinnen namen een 2-1 voorsprong maar moesten toestaan dat het team van coach Julien van de Vyver een vijfde set afdwong. In die vijfde set was de regerend landskampioen duidelijk sterker (15-4).

Coolen-Alterno verkleinde het gat met koploper VC Sneek tot twee punten door een nette 3-1 zege te boeken op Oskam Taurus. Het team van coach Wilfried Groothuis hoefde alleen de derde set prijs te geven. Zaterdag ontvangt Coolen-Alterno het Talentteam in Apeldoorn.

Peelpush blijft voorlopig de tiende en laatste plaats bezetten in de Eredivisie. Het team uit Meijel verloor in eigen huis kansloos met 3-0 van Springendal-Set-Up`65. De Limburgse vrouwen hebben tot nu toe net als Ubbo Emmius Fonds/Donitas, dat woensdag niet in actie kwam, twee punten verzameld.