Roland Rademaker is vanaf 1 november de nieuwe talentcoach mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 34-jarige oud (beach)volleyballer volgt Victor Anfiloff op en zal nauw gaan samenwerken met de coaches van de topteams, Gijs Ronnes en Jochem de Gruijter.

Roland Rademaker is een bekende naam in volleyballand. Als spelverdeler speelde hij maar liefst zestien jaar op het hoogste niveau in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Roland, broer van de tevens bekende Richard, kwam 23 keer uit voor Oranje. In 2014 nam hij afscheid als volleyballer toen hij met Landstede Volleybal de triple (landstitel, beker en Supercup) veroverde.

Naast zijn carrière als volleyballer bekwaamde Rademaker zich ook al op jonge leeftijd in het beachvolleybal. Samen met zijn broer Richard vormde hij het eerste Talent Team van de Nevobo. De Rademakers eindigden samen als tweede op het EK junioren en als vijfde op het WK junioren. Later speelde Rademaker onder andere ook nog samen met Jorn Huiskamp.

De laatste jaren is Rademaker coach bij de mannen van Vollingo in Gouda. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren beachvolleybaltraining gegeven bij onder andere Irene Beach en aan verschillende teams op het strand van Scheveningen.

“Ik heb er zin in om bij BTN aan de slag te gaan”, vertelt Rademaker enthousiast. “Ik zal vanaf 1 november gaan werken met een nieuwe groep talenten, en het is mijn taak om ze beter te maken en te zorgen dat ze de aansluiting vinden met de top. Het is een mooi vooruitzicht om te mogen samenwerken met Gijs Ronnes en Jochem de Gruijter. Ik hoop dat ik veel van hun kan oppikken. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje te gaan bijdragen aan de successen van BTN.”

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn