Jolien Sinnema en Joy Stubbe zijn erg goed gestart aan de poulefase van de Fort Lauderdale Major. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland won gisteravond verrassend met 2-1 van het Braziliaanse topteam Larissa/Talita. De andere twee Nederlandse vrouwenteams begonnen met een nederlaag.

Jolien Sinnema en Joy Stubbe vormen sinds dit seizoen een team, al speelden ze vorig jaar al enkele toernooi samen. Ze plaatsten zich via het kwalificatietoernooi voor de Major en lieten in hun eerste pouleduel meteen zien dat ze in het hoofdtoernooi horen. Tegen het Braziliaanse topteam Larissa en Talita, die vierde werden op de Olympische Spelen van Rio, begonnen ze sterk in de eerste set.

Sinnema en Stubbe namen dankzij sterk serveerwerk en hele goede communicatie een 18-15 voorsprong. Dat was voor de Brazilianen het moment om een time-out te nemen en die leek effect te hebben. Brazilië kwam terug tot 18-18. Maar de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland hielden het hoofd koel en maakten de set alsnog af. Sinnema scoorde een ace en maakte het af met een killblock: 21-18.

In de tweede set nam Nederland weer een voorsprong (13-7), maar nu wisten de ervaren Larissa en Talita wel terug te komen en de set te pakken. Vooral dankzij het sterke en slimme spel van Talita werd het 18-21. In de beslissende derde set pakten Sinnema en Stubbe een 0-2 voorsprong dankzij een sterke service van Sinnema en die twee punten voorsprong hielden ze de hele set vast. De Brazilianen wisten niet onder de druk uit te komen en daardoor wonnen de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland met 15-12.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel kwamen gisteravond in hun eerste pouleduel in actie tegen het Duitse team Bieneck/Schneider. Het werd een spannende wedstrijd, de teams bleken heel erg aan elkaar gewaagd. In de eerste set wisten de Nederlandse vrouwen het op de cruciale punten af te maken en wonnen met 21-19, in de tweede set was het net andersom: 19-21. De beslissende derde set ging ook lang gelijk op, maar de Duitsers maakten het af met 13-15.

Manon Flier en Marleen van Iersel begonnen in de poulefase meteen op het center court. Ze stonden in het avondlicht tegenover het als eerste geplaatste Amerikaanse topteam Walsh/Ross. Een mooie eerste test voor het nieuwe team van Beachvolleybal Team Nederland. Walsh en Ross bleken een maatje te groot, maar de Nederlandse vrouwen waren tevreden over de tegenstand die ze het topteam boden en gaven aan er veel van geleerd te hebben. Ze verloren met 21-18 en 21-17.

Vanavond komende alle Nederlandse teams nog twee keer in actie in de poulefase.