2 september 2015 - Er zijn zoveel goede initiatieven van volleybalclubs in ons land. Initiatieven waar ook andere verenigingen hun voordeel mee kunnen doen. Ter inspiratie voor alle clubs in Nederland lichten wij er in deze rubriek 'Club van de Maand' maandelijks één uit. Deze maand: Sovicos uit Den Haag.

Volleybalvereniging Sovicos, opgericht op 1 juni 1950, is inmiddels 65 jaar actief als Haagse sportvereniging met een sterke sociale verantwoordelijkheid. Sovicos faciliteert volleybal dan ook onder het motto:“Volleybal voor iedereen, door iedereen”

Trainingen en clinics
“Sinds begin jaren ‘90 is de sportlocatie aan de Steenwijklaan onze thuishaven. Daar bieden wij naast zaalvolleybal ook beachvolleybal aan. We organiseren niet alleen trainingen en wedstrijden voor onze leden, maar ook jaarlijks het scholentoernooi voor primair en voortgezet onderwijs en, in de zomerperiode, beachvolleybalclinics voor Haagse scholen. Verder staan wij bekend als een vereniging waar naast volleyballen de gezelligheid in ons verenigingshonk een belangrijk onderdeel van ons DNA is.”

WK als (beach)volleybal boost
“Na het WK ontvingen wij veel nieuwe aanmeldingen voor onze beachtrainingen. De gemeente Den Haag hielp ons de aanvragen te honoreren door de beachvelden gratis beschikbaar te stellen. De nieuwste beachgroep heeft zelfs een extra zaalvolleybalteam opgeleverd. Opnieuw bewijs dat zaal- en beachvolleybal elkaar prima versterken!”

Meer jeugd, jongeren en beachvolleybal
“Voor de komende jaren zijn er op beachgebied nog veel ontwikkelingen te verwachten bij Sovicos. Zo zijn wij momenteel in overleg met de gemeente, Haagse Hogeschool en de Nevobo om te kijken hoe we in 2016 in de nog op te leveren sportcampus in het Zuiderpark onze speerpunten verder vorm kunnen geven. We hebben namelijk ambities wat betreft jeugd en studenten/expats, maar zeker ook met het beachvolleybal, waar de campus de in- én outdoormogelijkheden voor gaat bieden. Als vereniging een hele leuke uitdaging!”  

Sovicos loves beachvolleybal
“Beachvolleybal hebben wij al lang geleden omarmd: Wij zijn één van de eerste verenigingen die toernooien aan de Scheveningse kust organiseerden. Veel van onze zaalvolleyballers zijn in de zomer ook actief op ons beachcourt en aan het Scheveningse strand. Menig Sovicoslid heeft zich tijdens het WK als vrijwilliger of professional in het stadion op de Hofvijver ingezet.

Binnen de WK projectgroep waren wij met drie mensen, waarvan twee Oranje Ambassadeurs, actief om breedtesportactiviteiten, zoals clinics, rondom het WK Beach te organiseren. Hierbij bleken onze bestaande contacten met onder meer Haagse scholen en sportorganisaties zeer waardevol. Die blijven we dus koesteren.”

Facebook X WhatsApp LinkedIn