Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op de Grand Slam in Moskou zeer overtuigend van start gegaan. Ze wonnen vandaag eerst van het andere Nederlandse team, Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist en in de tweede poulewedstrijd waren ze te sterk voor Tsjechië. Van Gestel en Van der Vlist verloren ook hun tweede duel. De twee mannenteams, Nummerdor en Varenhorst en Brouwer en Meeuwsen wonnen vandaag hun eerste pouleduel.

Voor Madelein Meppelink en Marleen van Iersel begon de Grand Slam in Moskou precies zoals ze het wilden. Toch begonnen ze, zo gaven ze zelf achteraf aan, met een altijd lastig duel tegen een ander Nederlands team. Van Gestel en Van der Vlist kennen het spel van Meppelink en Van Iersel heel erg goed en dat zorgt voor een andere type wedstrijd. De eerste set ging met 21-17 naar Meppelink en Van Iersel en in set twee bleven ze sterk spelen en wonnen met 21-12.

De nette overwinning gaf de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland veel vertrouwen en tegen het Tsjechische team Slukova/Hermannova pakten ze goed door: 21-19 en 21-17. Morgen strijden Meppelink en Van Iersel tegen het Duitse duo Borger/Büthe om de poulewinst. De Duitsers wonnen vanavond met 21-17 en 21-11 van Van Gestel en Van der Vlist. In de derde poulewedstrijd moeten Van Gestel en Van der Vlist winnen van Slukova en Hermannova om de poule door te komen.

De mannen van Beachvolleybal Team Nederland kwamen vandaag maar een keer in actie. Reinder Nummerdor (foto) en Christiaan Varenhorst begonnen in poule E met een overwinning, maar ze moesten er wel hard voor werken tegen de Duitsers Windscheif en Fuchs. De Nederlanders wonnen met 21-17 en 22-20. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren succesvol in hun eerste pouleduel. Ze wisten met 21-16 en 21-18 te winnen van het Letse team Plavins/Regza. Morgen komen de mannen nog twee keer in actie.

Nummerdor Grand Slam Moskou 2015 05 25 Fivb

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn