Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zijn erg goed begonnen op de Sotsji Open. Ze wonnen vandaag in de poulefase van Zwitserland en Polen. Rimke Braakman en Jolien Sinnema hadden een minder succesvolle dag in de regenachtige Russische badplaats, ze verloren van Rusland en Duitsland.

Van Gestel en Van der Vlist begonnen goed in de eerste poulewedstrijd van de Sotsji Open. Zelf serveerden de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland sterk en daarmee legden ze druk op het Zwitserse team Betschart/Hüberli. Het leverde de setwinst op met 21-13. In de tweede set kwamen Betschart en Hüberli wel iets meer in de wedstrijd, maar de belangrijke punten aan het eind van de set werden afgemaakt door Van Gestel en Van der Vlist: 21-19.

In de tweede wedstrijd stonden Van Gestel en Van der Vlist tegenover het Poolse team Gruszczynska/Strag. Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat de Nederlandse vrouwen de winst gingen pakken. Ze wonnen met goed spel in de harde regen binnen een half uurtje met 21-9 en 21-13. ,,We speelden lekker en zaten er goed in,” zo blikt Jantine van der Vlist terug op de eerste dag in Sotsji. ,,We hadden zelf een nette side-out, een goede block-defense en vooral ook veel plezier in het spelen, zoals we het graag willen.” Morgen strijden ze tegen het Argentijnse duo Gallay/Klug om de poulewinst. ,,We hebben nog nooit tegen ze gespeeld, dus we zijn blij dat we ze nu eens treffen. Onze kans is lastig in te schatten, het zal een gevecht worden want het zijn bijtertjes. Maar dat zijn wij ook, we gaan er voor.”

Rimke Braakman en Jolien Sinnema kwamen via het kwalificatietoernooi in de poulefase terecht. Ze begonnen vandaag tegen het sterke thuisspelende team Ukolova/Birlova. De Russinnen bleken een maatje te groot en wonnen overtuigend met 21-13 en 21-16. In de tweede wedstrijd leken Braakman en Sinnema voor een verrassing te zorgen tegen de Duitse speelsters Holtwick en Semmler. Ze wonnen de eerste set met 21-19 en zaten er goed in, maar daarna sloegen de ervaren Duitsers alsnog toe met 17-21 en 12-15. Morgen moeten Braakman en Sinnema overtuigend winnen van het Griekse team Arvaniti/Karagkouni om nog kans te maken op een langer verblijf in Sotsji.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn