Het was niet de middag van Coolen Alterno. Net als vorig jaar greep de Apeldoornse ploeg naast de eerste prijs van het nieuwe Eredivisie-seizoen. In Sneek eindigde de strijd om de Supercup vanmiddag in een klinkende overwinning voor thuisploeg VC Sneek: 3-0 (25-18, 25-23 en 25-18). ,,Het was waarop we hoopten”, reageerde winnende coach Petra Groenland op de eerste Supercup voor de Friese ploeg. ,,Alterno heeft best wat ingeleverd qua speelsters, dat wisten we en dat hebben we vandaag mooi op in weten te spelen.”

Alterno begon goed aan de wedstrijd. Nadat Moniek Jansen in tweede instantie de bal op de vloer kreeg in het Sneekse veld, stond het 4-2 voor de gasten. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte toen spelverdeler Lisette Stindt voor de tweede maal technisch werd afgefloten (5-5). Na een service in het net van Jansen slaagde VC Sneek er in een gaatje te slaan (7-10). De marge bleef in stand totdat Alterno’s Kathy Bonsen met een rake klap 14-15 op het scorebord bracht. Opnieuw liep Sneek weg van haar opponent (14-17) en mede door de falende blokkering van Apeldoornse zijde werd die marge gestaag vergroot. Een direct servicepunt van Roos van Wijnen was het slotakkoord van de openingsset, die met 18-25 voor de thuisploeg was.

Met Marrit Jasper op servicepositie opende Sneek de tweede doorgang voortvarend (0-4). Toen Fenne Zeinstra even later in het net smashte, was Alterno genaderd tot 6-7. Het ging gelijk op tot een blok van routinier Zeinstra 9-11 op het scorebord bracht. Alterno-coach Wilfried Groothuis vroeg een time-out aan Sneek denderde door naar 11-16. De Apeldoornse formatie wist terug te komen tot 16-17, waarna de dames van coach Petra Groenland opnieuw een gaatje sloegen (17-20). Weer kwam Alterno terug (19-20) en slaagde er zelfs  in langszij te komen (22-22). In de spannende slotfase was kwam de thuisploeg op setpunt (23-24), dat opnieuw werd verzilverd door Van Wijnen.

Coolen Alterno begon aan de derde set met Silke Schuitemaker op de plek van Jansen. Dat leek te werken: Toen de tweede aanval op rij van Zeinstra in het Apeldoornse blok strandde, stond Sneek met 5-1 achter. Maar de Friese formatie toonde opnieuw haar veerkracht. Op de service van Marlou Sommer scoorde de ploeg vier punten op rij (10-11). Toen had Groenland Nynke Oud al in het veld gebracht op de spelverdelerspositie. In de fase die daarop volgde ging het gelijk op, maar vanaf 15-16 scoorde Sneek vier punten op rij en dwong daarmee Alterno definitief op de knieën. Tot grote vreugde van het thuispubliek was het opnieuw Van Wijnen die met een mooie klap een einde maakte aan de set én wedstrijd. 

Bron: Foto: De Supercup is dit jaar voor VC Sneek (Foto: Pim Waslander)
Facebook X WhatsApp LinkedIn