Het was een goed weekend voor de talenten van Beachvolleybal Team Nederland. Drie teams stonden er zondag op het podium van het eredivisietoernooi in Arnhem. Nika Daalderop en Joy Stubbe wonnen in de finale van Laura Bloem en Marloes Wesselink. Bij de mannen ging de finale tussen twee talententeams, Jasper Bouter en Tom van Steenis verloren van hun trainingsmaatjes Mees Blom en Ruben Penninga.

Nika Daalderop en Joy Stubbe verloren zaterdagavond tijdens het eredivisietoernooi in Arnhem nog met 0-2 van het ervaren duo Schuil-Wijnhoven/De Vries, maar de talenten herpakten zich de volgende ochtend sterk. In de herkansingsronde wonnen ze vol overtuiging met 2-0 van Bak/Dijkstra, waardoor ze in de halve finale terecht kwamen. Daarin speelden ze tegen het succesvolle talententeam van de Kadijk Beach University, Schoon en Van Driel. Het werd een hele leuke en spannende partij, de jonge speelsters gaven elkaar weinig cadeau en de BTN-talenten wonnen nipt met 23-21 en 21-19.

In de finale stonden de talenten tegenover Laura Bloem en Marloes Wesselink. Het werd een mooie finale die uiteindelijk met 2-1 (17-21, 21-18, 15-12) gewonnen werd door Stubbe en Daalderop. Schoon en Van Driel stonden ook op het podium, ze wonnen in de kleine finale met 2-1 van Schuil-Wijnhoven/De Vries.

Bij de mannen ging de finale tussen twee talentvolle koppels van Beachvolleybal Team Nederland. Ze trainen dagelijks met elkaar, maar nu ging het om de titel in Arnhem tussen Jasper Bouter en Tom van Steenis en Mees Blom en Ruben Penninga. Zaterdagavond speelden ze ook al tegen elkaar, toen wonnen Bouter en Van Steenis nog met 2-0 (16-21 en 20-22). 

Maar in de finale draaiden Blom en Penninga de rollen om en veroverden ze na drie sets de titel met 2-1 (21-19, 18-21, 15-12). Een mooie opsteker voor het team dat over twee weken in actie komt op het EK onder de 20 jaar. Tim Oude Elferink en Daan Spijkers werden derde.

Bron: Foto Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn