Het Rwandese Paralympisch Dames Zitvolleybalteam bereidt zich van 25 juni tot 1 juli in de Achterhoek voor op de Paralympische Spelen die van 7 tot en met 18 september 2016 worden gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Bondscoach van het Rwandese Team is de Nederlander Peter Karreman. “Ik ben geweldig verrast met alle hulp en toezeggingen die we gekregen hebben van partijen om dit mogelijk te maken. Recreatiecentrum Marveld stelt huisjes beschikbaar, JanssenFoodservice en Helmink Varsseveld verzorgen het eten, Lilliane Fonds betaalt het toernooi in Assen, Hertz regelt het vervoer, ProReva Apeldoorn gaat alle protheses repareren, Gemeente Oost-Gelre verzorgt samen met Longa’59 een welkomsbuffet, NewWave levert trainingskleding, Topsporthal Doetinchem stelt de hal beschikbaar, Gemeente Doetinchem levert een tas met volleyballen en Seesing Personeel Orion organiseert een 4 kamp op zondag 26 juni aanstaande. Hartverwarmend gewoon die Achterhoekse mentaliteit en het zal voor het dames team als een warm bad voelen” laat Karreman zichtbaar tevreden weten.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap in Doetinchem afgelopen april werd dit idee geboren. Er zijn toen een paar mensen hard aan gaan trekken om dit allemaal mogelijk te maken. Gemeente Oost Gelre samen met Marveld zijn de host van het team en Seesing Personeel Orion wilde graag een mooi toernooi organiseren, omdat zij voornemens zijn om een zitvolleybaltak op te richten. Zo kwamen een aantal verschillende lijntjes mooi bij elkaar. Verder wordt het team ontvangen door de Ambassadeur van Rwanda en is er voor zorgt Spindo voor een rondleiding in de Rotterdamse Haven.

Karreman: “In deze stage zullen we veel wedstrijden gaan spelen tegen gerenomeerde tegenstanders. Op zondag 26 juni spelen we een vierkamp in Doetinchem met onder andere het Nederlands Dames Team, Seesing Personeel Orion en Dash Vorden. Gaandeweg de week spelen we dan nog een aantal wedstrijden in de regio en maken ons dan op voor het internationale toernooi dat van 1 tot en met 3 juli gehouden wordt in Assen. Deelnemende teams daar zijn USA, Rusland, China, Oekraine, Nederland en Slovenie.

Liliane Fonds-ambassadeur Monique Velzeboer, fotograaf en Olympisch medaillewinnaar shorttrack, portretteerde Alice vanuit haar rolstoel tijdens een bezoek aan Gatagara in 2003. Monique en Alice zien elkaar na al die jaren weer tijdens het trainingskamp in Nederland. Gedurende deze stage zal eveneens een Japanse TV ploeg het Rwandese team volgen en een impressie van maken.

Facebook X WhatsApp LinkedIn