Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zijn er niet in geslaagd om op de Sotsji Open rechtstreeks bij de laatste zestien te komen. Ze verloren vandaag in de strijd om poulewinst van Argentinië en zijn als nummer twee door naar de tussenronde. Daarin treffen ze morgen Frankrijk. Rimke Braakman en Jolien Sinnema verloren ook hun derde pouleduel en zijn uitgeschakeld.

Van Gestel en Van der Vlist speelden voor het eerst in hun carrière tegen het Argentijnse team Gallay/Klug. Beide teams hadden op woensdag twee pouleduels gewonnen, deze wedstrijd ging dus om de poulewinst en daarmee een rechtstreekse plek bij de laatste zestien. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland zorgden voor een heel spannende eerste set, maar Gallay en Klug maakten het in de slotfase af met 19-21. Daarmee was het verzet van de Nederlanders gebroken en ging de tweede set ook verloren, nu met 13-21.

Door de nederlaag eindigden Van Gestel en Van der Vlist als tweede in poule E en moeten ze morgen in de tussenronde strijden voor een plek in de achtste finale. Ze spelen om 08.00 uur Nederlandse tijd tegen het Franse team Jupiter/Longuet. Bij een overwinning, gaan ze naar de achtste finale die ook morgen gespeeld zal worden. 

Voor Rimke Braakman en Jolien Sinnema zit het toernooi in Sotsji er al wel op. Ze verloren vandaag weer met klein verschil, met 2-1 van het Griekse duo Arvaniti/Karagkouni. Na drie nederlagen zijn ze uitgeschakeld. 


Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn