Het Nederlands mannenvolleybalteam heeft zaterdagavond de vierde overwinning in de World League geboekt door Cuba met 3-2 te verslaan. De overwinning was extra knap omdat deze tot stand kwam na een 2-0 achterstand. Oranje reist nu van Slowakije naar Zuid-Korea, waar de laatste drie poulewedstrijden op het programma staan.

Bondscoach Gido Vermeulen startte zaterdag met dezelfde basisopstelling als zaterdag tegen Slowakije: Daan van Haarlem (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Maarten van Garderen (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Jasper Diefenbach (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Gedurende de wedstrijd kregen ook Michael Parkinson, Thijs ter Horst, Wessel Keemink en Robbert Andringa speeltijd.

Oranje kreeg een klap te verwerken toen het de eerste set met nipt verschil verloor (23-25). In de tweede set konden de Nederlanders geen vuist maken tegen de atletische Cubanen (14-25).

Een snelle 0-3 voor Cuba leek in het verschiet te liggen maar niets was minder waar. Oranje vocht zich knap terug in de wedstrijd door zowel de derde als de vierde set met 25-23 te winnen. In de vijfde set beloonden de Lange Mannen zichzelf door met veel energie de 3-2 zege op te eisen.

Van Garderen werd topscorer aan Nederlandse zijde met 19 punten, gevolgd door Ter Maat die 17 keer tot scoren kwam.

Nederland heeft tot op heden vier van de zes poulewedstrijden gewonnen. Zondagavond, als ook de uitslagen van de andere poules bekend zijn, kan een realistische tussenstand worden opgemaakt.

Volgend weekend speelt het team van bondscoach Gido Vermeulen in Seoul haar laatste pouleweekend. Oranje treft in de Zuid-Koreaanse hoofdstad achtereenvolgens: Egypte, Tsjechië en Zuid-Korea.

Cuba – Nederland 2-3 (25-23, 25-14, 23-25, 23-25, 12-15)

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn