Hoofd opleidingen Victor Anfiloff vertrekt per 1 november bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De Australische coach, die in verschillende functies maar liefst negen jaar bijdroeg aan de successen van BTN, gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Anfiloff (43) werkte binnen BTN als Bondscoach en Talent Coach met zowel de topteams als de talenten. Hoogtepunten waren onder andere 2 World Tour titels (2011), een Europese titel (2012), en de Olympische Spelen in Londen, waar BTN Nederland met twee vrouwenteams vertegenwoordigde (Keizer / Van Iersel en Meppelink / Van Gestel). Bij de jeugd was Anfiloff medeverantwoordelijk voor onder andere een wereldtitel (2008) en twee Europese titels (2015, 2016).

Ook als Talentcoach leverde Anfiloff een grote bijdrage aan de professionalisering van beachvolleybal in Nederland. Onlangs nog werd bekend dat vier van zijn pupillen (Jasper Bouter, Tom van Steenis, Ruben Penninga en Mees Blom) volgend jaar de overstap maken naar de topteamselectie.

Kijkend naar de toekomst, ambieert Anfiloff een rol in performance management / strategic development, een functie die in de huidige structuur van BTN niet beschikbaar is. Anfiloff blijft t/m 31 oktober zijn huidige functie als hoofd opleidingen uitvoeren.

“Ik ben zeer trots dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan zowel de geweldige resultaten in alle BTN programma’s, als de persoonlijke- en prestatie ontwikkeling van de atleten en staf”, zegt Anfiloff. “De vele uren training en begeleiding hebben tot prachtige prestaties geleid.”

Anfiloff was tot 2000 zelf actief als beachvolleyballer in Australië en met succes. Hij werd twee keer kampioen van zijn land en zelfs eenmaal van Azië. Nadat hij gestopt was als sporter, bekwaamde hij zich in het trainersvak.

In 2007 kwam het eerste contact met Nederland tot stand. Sanne Keizer toog destijds met Marrit Leenstra naar Australië om zes weken onder Anfiloff te trainen. Dat beviel zo goed dat Keizer de Nevobo vroeg om de trainer naar Nederland te halen. Anfiloff kwam, in eerste instantie voor een zomer, en later fulltime.

Bron: Victor Anfiloff tijdens de Olympische Spelen van 2012 (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn