Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op de Fortaleza Open als vijfde geëindigd. De vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland verloren vanavond in Brazilië de kwartfinale met 0-2 van het sterk spelen team Matauatu en Pata uit Vanuatu.

Meppelink en Van Iersel werden meteen in de openingsset van de kwartfinale verrast door de tegenstander uit Vanuatu. Matauatu en Pata speelden vol overtuiging. De vrouwen afkomstig van de eilandengroep in Oceanië hebben een doel: ze willen de Olympische Spelen van Rio halen. Ze trainden veel en investeerden daar flink in en laten nu zien waar ze toe in staat zijn. Tegen Meppelink en Van Iersel speelden ze geconcentreerd en lieten ze zich niet van de wijs brengen, ook niet door time-outs van Nederland. De eerste set pakten ze dan ook verrassend met 18-21.

Matauatu en Pata gingen er door de winst in de eerste set echt in geloven en begonnen sterk aan de tweede set. Ze namen een voorsprong van 7-11. Meppelink en Van Iersel bleven strijden voor elk punt en kwamen terug tot 10-11, maar de vrouwen uit Vanuatu hielden het hoofd koel en bleven aan hun strategie vasthouden. Ze maakten het overtuigend af en pakten de winst met 17-21 en daarmee plaatsten ze zich voor de halve finale van de Fortaleza Open.

Meppelink en Van Iersel moesten door de nederlaag genoegen nemen met een vijfde plek in Brazilië. Meppelink was na de kwartfinale heel eerlijk. ,, Vanuatu speelde heel netjes en wij hadden heel erg last van de hitte,” zo blikte ze terug op de nederlaag. ,,Door de hitte speelden we zelf echt onder ons niveau. We waren gewoon niet scherp en maakten veel eigen fouten.” 

Bron: Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn