Het succesvol verlopen EKK in het Topsportcentrum De Koog is het startschot voor activiteiten in de Zaanstreek met als doel de volleybalsport in de breedte te ontwikkelen en onbekend talent te ontdekken. De initiatieven zijn gevat in een convenant dat is ondertekend tussen de Nevobo en de gemeente Zaanstad. Als trekker is het de intentie om ook in 2017 en 2018 een topvolleybal evenement te laten plaatsvinden in de Zaanstreek. Dat zou een zaalvolleybalinterland in het Topsportcentrum kunnen zijn, maar ook bijvoorbeeld een eredivisie beachvolleybaltoernooi in het centrum van Zaandam.

In oktober zal in de Zaanstreek het project ‘School Stars Volleyball’ worden uitgerold. In acht brugklassen op vier middelbare scholen zullen twee volleybalclinics gegeven worden. Per klas worden twee jongens en twee meisjes geselecteerd voor zes vervolgtrainingen. Op de finaledag in december  spelen de schoolteams die vanuit deze talenten samengesteld zijn in een toernooi tegen elkaar. De meest talentvolle spelers/speelster worden uitgenodigd om gedurende één seizoen mee te trainen met de Rabobank Volleybalschool.

Initiatief voor het project ‘School Stars Volleyball’ ligt bij VV Zaanstad in samenwerking met andere verenigingen. Het project is een variant op andere scholenprojecten, die veelal uit enkele volleybalclinics bestaan. De ervaring leert dat het in deze clinics dan meestal blijft bij een kennismaking. Belangrijk doel van ‘School Stars Volleyball’ is om de  deelnemende kinderen uit te dagen en echt binding te laten krijgen met de volleybalsport. De pilot zal achteraf geëvalueerd worden en bij succes in 2017 een vervolg krijgen.

Bron: CEV (foto)
Facebook X WhatsApp LinkedIn