In maart van dit jaar deed volleybalclub Flash/Veendam mee aan de Week van het Sportplezier. Met succes, want de club won met haar Twitterbericht over de pyjamatraining van de mini’s één van de hoofdprijzen die in de themaweek werden vergeven: een clinic van een (ex-)Oranje international.

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. Yannick van Harskamp, één van de meest kleurrijke Oranje spelverdelers ooit, verzorgde een clinic voor de circa 25 mini’s van de Veendamse club. Hij werd daarbij geassisteerd door zes spelers uit de hogere jeugdteams. Van Harskamp voelde zich bijzonder welkom in Veendam: “Toen ik aankwam, stond er een bord in het sportcafé met ‘welkom Yannick en gefeliciteerd mini’s!’. Een goed begin van een geweldige middag.”

De sympathieke voormalig aanvoerder van Oranje liet de mini’s warmdraaien met een tikspelletje, waarna met diverse, originele oefeningen werd geoefend op het balgevoel en de boven- en onderhandse techniek. Daarna mochten de mini’s vanaf een trampoline smashen. “Dat was heel leuk, zelfs als ze de bal misten”, grinnikt Van Harskamp. Hij besloot zijn clinic met een potje Smashball. “Vanwege de dynamiek een garantie voor spelplezier, voor mij de perfecte afsluiter”, blikt Van Harskamp terug.

De sympathieke Van Harskamp heeft er heel veel fans in Veendam bij. “De mini’s, jeugdspelers, maar ook de ouders en vrijwilligers zijn allemaal fan geworden”, zegt Detty Uil van de activiteitencommissie van Flash. “Het was een geweldige middag. De kids waren tot de laatste minuut geconcentreerd, knap dat dat lukt met kinderen van deze leeftijd en meer dan 1,5 uur lang.” Flash Veendam is dan ook superblij met de gewonnen prijs. “Dank aan Yannick en de Nevobo, beter kan ons seizoen niet beginnen”, besluit Uil haar lofzang.

Ook een clinic van Yannick van Harskamp?
Eind vorig jaar zette Van Harskamp een punt achter zijn spelerscarrière. De voormalig aanvoerder van Oranje kwam 160 keer uit voor het Nederlands team en speelde behalve in Nederland ook in de Belgische en de Italiaanse competitie. Als spelverdeler boekte hij ook successen met Jeugd en Jong Oranje (lichting 1985/1986). Onder leiding van de huidige bondscoach Gido Vermeulen werd Van Harskamp tweede van Europa en vierde van de wereld. Nu verzorgt Van Harskamp onder andere clinics onder de vlag ‘Toppers on tour’ van de Nevobo. Kijk voor meer info op Volleybal.nl/join.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn