Nika Daalderop en Joy Stubbe hebben weer laten zien dat ze een hoog niveau in huis hebben. Op de Coop Beachtour in Genève wisten ze zondag de winst te veroveren. Ze mochten dankzij een wildcard het toernooi spelen en lieten hun kracht zien aan het Zwitserse publiek.

Daalderop en Stubbe zijn dit seizoen al heel erg goed bezig en tonen hun sterke niveau al veel. Ze stonden meerdere keren op het podium in de eredivisie en in internationale toernooien, met als hoogtepunt het goud op het EK onder 20 jaar, ze wisten daar hun titel van 2015 te verdedigen. Deze week gingen de talenten van Beachvolleybal Team Nederland met coach Margo Wiltens naar Genève om een toernooi van de Zwitserse tour te spelen. Ze kregen van de organisatie een wildcard.

De Oranje talenten lieten zien dat die wildcard meer dan terecht was. Zaterdag wonnen ze in de halve finale overtuigend met 21-19 en 21-15 van Grassli/Sciarini en in de finale stonden ze tegen het sterke Zwitserse team Eiholzer/Gerson. Het publiek zag de Nederlandse talenten een spannende partij winnend afsluiten met 21-15, 16-21 en 15-11. Daarmee bewezen Daalderop en Stubbe nog steeds in grote vorm te verkeren. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn