Het Nederlands vrouwenvolleybalteam heeft zaterdagochtend voor de vierde keer verloren in de FIVB World Grand Prix. De equipe van bondscoach Giovanni Guidetti verloor met 3-1 van regerend wereldkampioen Amerika. Morgen volgt de laatste poulewedstrijd van de Grand Prix tegen het nog puntloze Duitsland. Oranje kan met een ruime overwinning kwalificatie voor de Final Six in Bangkok afdwingen.

Nederland en de Verenigde Staten verdeelden in het begin van de wedstrijd de buit, nadat ze ieder een set wonnen. Daarna maakte het team van coach Karch Kiraly, de legendarische drievoudig Olympisch kampioen, het verschil. De fantastische spelverdeelster Alisha Glass was een genot om naar te kijken, terwijl ook de Amerikaanse blokkering optimaal functioneerde.

Aan Nederlandse zijde ging er juist regelmatig iets mis in de afstemming. Vooral de omloopbal van Oranje was lang niet zo effectief als normaal.

Amerika won de derde set met 25-17 en de vierde set met 25-20 en eiste zo een 3-1 overwinning op. Daar konden ook de 21 punten van topscorer Sloetjes niets aan veranderen. Oranje moet morgen Duitsland, dat nog geen wedstrijd won, met ruime cijfers verslaan om een plek in de Final Six veilig te stellen.

Verenigde Staten – Nederland 3-1 (25-17, 19-25, 25-17, 25-20)

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn